Η Ελλάδα έχει από τους χαμηλότερους κατώτατους μισθούς διεθνώς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Ελλάδα έχει από τους χαμηλότερους κατώτατους μισθούς διεθνώς
Τον υψηλότερο κατώτατο μισθό τον έχει η Αυστραλία.

Από τους χαμηλότερους κατώτατους μισθούς στην Ευρώπη έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με άρθρο του World Economic Forum που επικαλείται στοιχεία του γερμανικού ινστιτούτου Wirtschafts-und Sozialwissenschaftliches Institut (WSI).

Στα διαγράμματα του weforum.org, διαπιστώνεται πως τον υψηλότερο κατώτατο μισθό τον έχει η Αυστραλία. Το ωρομίσθιο τη χώρα ισοδυναμεί με 9,47 ευρώ αγοραστικής δύναμης, όντας εξαπλάσιο της Ρωσίας που αξίζει μόλις 1,64 ευρώ. Στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται και τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες: Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ιρλανδία, Γαλλία.

χάρτης-μισθοί

Στις τελευταίες θέσεις της κατάταξης βρίσκονται μεταξύ άλλων η Αργεντινή, η Ελλάδα, η Βραζιλία και η Ρωσία. Η Ελλάδα έχει ωρομίσθιο 3,39 ευρώ. Το χαμηλότερο ωρομίσθιο στην Ευρώπη εντοπίζεται στην Ουκρανία με μόλις 0,74 λεπτά του ευρώ.

Εν τω μεταξύ, στην Ευρώπη κορυφώνονται οι συζητήσεις για την αύξηση του κατώτατου μισθού, καθώς η ισπανική κυβέρνηση ήδη ανακοίνωσε τη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση εδώ και 40 χρόνια καθώς θα φτάσει το 22%. Στη Γαλλία, δε, υπό την πίεση των «κίτρινων γιλέκων» ο Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε πως θα αυξηθεί επίσης ο κατώτατος μισθός. Επίσης, στην Ελλάδα έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για αύξηση του κατώτατου μισθού.

χάρτης-μισθοί1

Τη στιγμή που οι κατώτατοι μισθοί προσφέρουν μια διαδρομή μακριά από τη φτώχεια, δεν είναι απαλλαγμένοι από την αμφισβήτηση, προκαλώντας συχνά πολιτικά φορτισμένες συζητήσεις και δημιουργώντας πρωτοσέλιδα, όπως υπογραμμίζει το άρθρο του World Economic Forum.

Το άρθρο αναφέρει επίσης πως ορισμένες εταιρείες δεν φοβούνται να πληρώνουν περισσότερα, επειδή μειώνουν τις αλλαγές προσωπικού, μειώνοντας τις δαπάνες για προσλήψεις και κατάρτιση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider