Τέλος σε πλαστικά καλαμάκια και σακούλες εν πτήσει βάζει η Emirates

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τέλος σε πλαστικά καλαμάκια και σακούλες εν πτήσει βάζει η Emirates
Από την 1η Ιουνίου και μέχρι τον Αύγουστο θα έχει καταργηθεί η χρήση τους στις διεθνείς πτήσεις.

Τη δέσμευση της να μειώσει τα πλαστικά μιας χρήσης στο διεθνές δίκτυο προορισμών της ανακοίνωσε Emirates διευκρινίζοντας ότι από την 1η Ιουνίου, χρησιμοποιούνται χάρτινα καλαμάκια φιλικά προς το περιβάλλον.

Η αεροπορική εργάζεται καιρό για να αναδείξει πρωτοβουλίες με μακροχρόνια βιώσιμες λύσεις. Πέραν από τα πλαστικά καλαμάκια, τα πλαστικά αναδευτήρια θα αντικατασταθούν με φιλικές προς το περιβάλλον εναλλακτικές, μέχρι το τέλος της χρονιάς. Από τον Αύγουστο, οι πλαστικές σακούλες που χρησιμοποιούνταν για τις εν πτήσει αγορές, επίσης θα αντικατασταθούν με χάρτινες. Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα μειώσουν περίπου 81.7 εκατομμύρια πλαστικά αντικείμενα μία χρήσης από τους χώρους υγειονομικής ταφής σε ετήσια βάση.

Επίσης, η Emirates δουλεύει για να βρει τον καταλληλότερο τρόπο ανακύκλωσης στις πτήσεις της, δεχόμενη συμβουλές και σχόλια από το προσωπικό και το πλήρωμα θαλάμου της, σχετικά με τις διάφορες φιλικές προς το περιβάλλον ιδέες που θα μπορούσαν να συμβάλλουν σε αυτή την προσπάθεια. Ως κομμάτι του μακροχρόνιου οράματός της και με βάση και την ανατροφοδότηση του πληρώματός της, η Emirates ξεχωρίζει τα πλαστικά μπουκάλια εν πτήσει, ανακυκλώνοντάς τα στο Ντουμπάι και σε άλλους διεθνείς προορισμούς. Έτσι, διοχετεύονται 3 τόνοι ή περίπου 150,000 πλαστικά μπουκάλια από τους χώρους υγειονομικής ταφής στο Ντουμπάι σε μηνιαία βάση.

Η Emirates έχει διεξάγει μια πλήρη αναθεώρηση σχετικά με τα πλαστικά που χρησιμοποιούνται εν πτήσει και τους επόμενους μήνες, η αεροπορική θα εφαρμόσει σταδιακά και άλλες πρωτοβουλίες για την μείωση της χρήσης του πλαστικού.

Οι συγκεκριμένες ενέργειες αφορούν τις συνεχείς προσπάθειες βιωσιμότητας της αεροπορικής. Το 2017, η Emirates λάνσαρε τις κουβέρτες ecoTHREAD™ φτιαγμένες από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια στην Οικονομική Θέση. Η κάθε κουβέρτα είναι φτιαγμένη από 28 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια και μέχρι το τέλος του χρόνου, η Emirates θα έχει επαναχρησιμοποιήσει 88 εκατομμύρια πλαστικά μπουκάλια από τους χώρους υγειονομικής ταφής μόνο από αυτή την πρωτοβουλία.

Να υπενθυμίσουμε ότι η παρουσία της Emirates στην ελληνική αγορά ξεκίνησε το 1996. Τα τελευταία 23 χρόνια, η Emirates έχει προσφέρει τις μοναδικές της υπηρεσίες σε περίπου 2.4 εκατομμύρια επιβάτες στην ελληνική αγορά. Η πρώτη εταιρία που συνέδεσε απευθείας την Αθήνα με το Ντουμπάϊ, η Emirates, από το Μάρτιο του 2017 προσφέρει ακόμη τη μοναδική απευθείας, καθημερινή πτήση που συνδέει την Ελλάδα με τις ΗΠΑ 365 μέρες τον χρόνο. Οι επιβάτες που πετούν με την Emirates μπορούν να διασκεδάσουν με ταινίες και προγράμματα στα περισσότερα από 4.000 κανάλια του ice, του βραβευμένου συστήματος ψυχαγωγίας της εταιρίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider