Insider Trading: Τι μάθαμε για τους τουρίστες με τα… καβούρια, γιατί γκρινιάζουν οι ξενοδόχοι και πώς πήγαν στο ΣΕΤΕ ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για τους τουρίστες με τα… καβούρια, γιατί γκρινιάζουν οι ξενοδόχοι και πώς πήγαν στο ΣΕΤΕ ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης
O “Insider” αποκαλύπτει γιατί οι τουρίστες δεν χαλάνε λεφτά, τι «ζορίζει» τους ξενοδόχους και ποιος πολιτικός ήταν καλύτερος στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ.

Πολλοί τουρίστες, λίγα τα λεφτά

Ευχαριστημένοι ήταν οι ξενοδόχοι όπως μου έλεγαν στη χθεσινή Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ για το μεγάλο αριθμό των αφίξεων στην Ελλάδα. Όπως μου έλεγαν, και φέτος αναμένεται ρεκόρ. Μόνο που χρόνο με το χρόνο τα χρήματα που μένουν στη χώρα μειώνονται. Λίγο το AirBnB που προσελκύει επισκέπτες με μικρότερο budget, λίγο η μείωση της κατανάλωσης στην Ευρώπη, οι τουρίστες που έρχονται έχουν… καβούρια στην τσέπη. Και επειδή αυτό που μετράει στο τέλος είναι το ταμείο, εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν.

Καλοί οι μειωμένοι φόροι αλλά δεν φτάνουν

Μπορεί στην ίδια εκδήλωση η βασική κουβέντα μεταξύ των πολιτικών να αφορούσε τη μείωση των φόρων, μεταξύ των επαγγελματιών του τουρισμού όμως ο προβληματισμός ήταν διαφορετικός. Κορυφαίοι παράγοντες μου είπαν ότι προβλέπουν «χαμηλές πτήσεις» αν δεν βελτιωθούν οι υποδομές, κυρίως στα νησιά αλλά και αν δεν αυξηθεί το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. «Όσα πεντάστερα και να έχουμε, αν ο τουρίστας έρθει και βλέπει σκουπίδια στους δρόμους, δεν θα ξανάρθει». Και αν οι Έλληνες δεν ξεκινήσουν να κάνουν ξανά διακοπές, μόνο οι ξένοι δεν αρκούν.

Μητσοτάκης-Τσίπρας 1-0

Και μια που μιλήσαμε για πολιτικούς, διάχυτη ήταν η αίσθηση ότι ο Κυρικάκος Μητσοτάκης μίλησε πολύ πιο απελευθερωμένα και χαλαρά στη χθεσινή εκδήλωση. Όπως μου έλεγαν, η νίκη στις Ευρωεκλογές φαίνεται να του έδωσε αυτοπεποίθηση, και αυτό… βγήκε προς τα έξω. Στον αντίποδα, ο παραδοσιακά δεινός ομιλητής Αλέξης Τσίπρας ήταν μάλλον…ντεφορμέ, τόσο σε αυτά που είπε όσο και στον τρόπο που μίλησε.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider