Σχέδιο αναδιάρθρωσης στη ΔΕΛΤΑ
 

Αναβρασμός επικρατεί όπως μαθαίνω στη ΔΕΛΤΑ, η οποία ήδη έχει ζητήσει βοήθεια από μεγάλη ελεγκτική εταιρεία για την αναδιάρθρωση της  γαλακτοβιομηχανίας. Όπως μου λένε, το σχέδιο προβλέπει βελτίωση της λειτουργίας των δομών του Ομίλου αλλά και αναδιάρθρωση των τμημάτων, με ό,τι αυτό σημαίνει και για το προσωπικό. Άλλωστε στόχος του Ομίλου Δέλτα είναι η εξοικονόμηση κόστους, καθώς στην ελληνική αγορά οι πωλήσεις γάλακτος τα τελευταία χρόνια καταγράφουν πτωτική πορεία.

Τι θα κάνει ο Mr Dogus στην Ελλάδα

Μεγάλο άγχος, όπως μαθαίνω, έχουν προκαλέσει στην αγορά οι κινήσεις του Τούρκου μεγιστάνα Φερίτ Σαχένκ, ο οποίος ηγείται του ομίλου Dogus. Ο Σαχένκ έχει ήδη πουλήσει δύο εμβληματικά ακίνητα στο Κολωνάκι, και περιουσιακά στοιχεία σε άλλες περιοχές της Ευρώπης, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα στην Τουρκία. Όπως μου λένε όμως, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι στις ελληνικές επενδύσεις. Όμως, κυκλοφορεί η φήμη ότι ο Γιώργος Κώτσαλος που είχε αφήσει την Interamerican  για να αναλάβει την Dogus Hellas ήδη προετοιμάζει –αρχικά έμμεσα- την επιστροφή του στον κλάδο των ασφαλίσεων.


Οι τραπεζίτες και ο Νόμος Κατσέλη
 

«Κόκκινη γραμμή» έχουν τραβήξει όπως μαθαίνω οι τραπεζίτες για την μείωση του ορίου προστασίας στο νέο Νόμο Κατσέλη και όπως μου λένε είναι μία από τις σπάνιες περιπτώσεις που στέκονται… μονιασμένοι. Μάλιστα έχουν συμμάχους τους και τους Θεσμούς που θέλουν να πέσει μεγάλο τσεκούρι, σε αντίθεση βέβαια με την κυβέρνηση που αντιστέκεται σθεναρά. Πάντως το τοπίο αναμένεται να ξεκαθαρίσει σύντομα.  


Εμφύλιος στους ανελκυστήρες


Τις δικούς της ανθρώπους μου λένε ότι «χτυπάει» μεγάλη εταιρεία κατασκευής ανελκυστήρων η οποία φαίνεται ότι ασχολείται και με τις συντηρήσεις και με συναφείς εργασίες τις οποίες αναλαμβάνουν κανονικά οι αντιπρόσωποί της. Όπως «ψιθυρίζεται» στην αγορά η εν λόγω εταιρεία βρίσκεται πίσω από άλλες επιχειρήσεις οι οποίες αναλαμβάνουν ουσιαστικά έργα τα οποία θα έπρεπε να παίρνουν οι αντιπρόσωποί της.  

The Insider