Insider Trading: Τι μάθαμε για Grivalia, Εθνική Τράπεζα και Συρμακέζη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Insider Trading: Τι μάθαμε για Grivalia, Εθνική Τράπεζα και Συρμακέζη
Ο "The Insider" αποκαλύπτει τo... χρυσό deal του Γιώργου Χρυσικού, τις προκλήσεις της Grivalia, το «αυτογκόλ» της ΕΘνικής και τις φήμες για το μέλλον του Σωτήρη Συρμακέζη

Το χρυσό deal του… Χρυσικού
Μεγάλος κερδισμένος του deal ανάμεσα στη Eurobank και τη Grivalia είναι ο CEO της Grivalia Γιώργος Χρυσικός. Καθόλου τυχαίο, μια και όπως μαθαίνω, στο πρόσωπό του έχει απόλυτη εμπιστοσύνη ο επικεφαλής της Fairfax, Πρεμ Γουάτσα. Ο κ. Χρυσικός όχι μόνο θα αναλάβει επιτελικό ρόλο στη Eurobank ως αντιπρόεδρος της τράπεζας (σήμερα είναι μέλος του δ.σ.) αλλά θα αναλάβει πλήρως και την διαχείριση του τεράστιου χαρτοφυλακίου του νέου ενιαίου χαρτοφυλακίου. Φυσικά με «κορμό» το στελεχικό δυναμικό της Grivalia.

O «μισελενάτος σεφ» και η αλυσίδα σουβλατζίδικου
Αυτό βέβαια που μένει είναι να φανεί το πώς θα διαχειριστεί ένα χαρτοφυλάκιο ακινήτων που δεν περιλαμβάνει μόνο ακίνητα-φιλέτα όπως αυτά που επενδύει αποκλειστικά η Grivalia αλλά και διαμερίσματα και άλλα μικρά και παλαιά ακίνητα που μάλλον δεν τα θέλει κανείς. «Είναι σαν να βάζεις έναν… μισελενάτο σεφ υψηλής γαστρονομίας να “τρέχει” αλυσίδα σουβλατζίδικου. Το ότι κάποιος είναι αδιαμφισβήτητα καλός στο ένα δεν σημαίνει ότι είναι αυτόματα καλός και στο άλλο», σημειώνει με νόημα έμπειρο στέλεχος της αγοράς

Κέρδη από σπόντα και στην Εθνική
Επειδή όμως μαζί με το βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα, στην Εθνική Πανγαία την ίδια στιγμή χαμογελάνε ξέροντας ότι δεν θα έχουν πλέον κάποιο σοβαρό ανταγωνιστή για τα έτσι και αλλιώς ελάχιστα ακίνητα – τρόπαια που βγαίνουν στην ελληνική αγορά. Δεν αποκλείεται όμως να… παγώσουν, καθώς όπως μαθαίνω την ελληνική αγορά ακινήτων καλοβλέπουν και αρκετά funds, κάποια από τα οποία εξετάζουν και τη δημιουργία ΑΕΑΠ.

Τι θα κάνει ο Συρμακέζης
Προς Μαρούσι ακούγεται ότι βαδίζει ο Σωτήρης Συρμακέζης. Μετά το (σχετικά σύντομο) πέρασμα από την Praxia το έμπειρο στέλεχος ακούγεται ότι βρίσκεται κοντά στον όμιλο της Cosmote και συγκεκριμένα στη νέα πλατφόρμα Cosmote Payments.

Η Εθνική και το αυτογκόλ με τα POS
«Πήγαν να κάψουν τον δήμαρχο και έκαψαν το χωριό και τώρα πού θα δημαρχεύσουν». Αυτό ακριβώς μου είπε υψηλόβαθμος τραπεζίτης, όταν τον ρώτησα τι γίνεται στην Εθνική μετά τα… κινέζικα POS. Όπως βουίζει η πιάτσα, η υπόθεση Τζάκου βγήκε από μέσα, με τον πλέον άκομψο τρόπο, και εκείνοι που ήθελαν την αποχώρησή της, έβγαλαν την ΕΤΕ στα μανταλάκια για να τη βγάλουν από τη μέση. Μόνο που τώρα νιώθουν στην πλάτη τους την καυτή ανάσα της Τράπεζας της Ελλάδος.

The Insider

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider