«Πράσινο φως» για προσλήψεις στους κερδοφόρους δήμους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Πράσινο φως» για προσλήψεις στους κερδοφόρους δήμους

Το ζήτημα της απελευθέρωσης των προσλήψεων τακτικού προσωπικού στους δήμους της χώρας, αλλά και της μονιμοποίησης χιλιάδων εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου στους ΟΤΑ, συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Στη συνάντηση η πλευρά της ΠΟΕ-ΟΤΑ ανέφερε την ανάγκη πρόσληψης νέου εργατοτεχνικού προσωπικού στους δήμους, αλλά και τη μονιμοποίηση των εργαζομένων ΙΔΑΧ που θα έπρεπε να είχε πραγματοποιηθεί κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κερδοφόροι δήμοι θα μπορούν να προσλάβουν προσωπικό με πλαφόν, ενώ σύντομα θα δημιουργηθεί μια πλήρης «λίστα» κρατικών φορέων όπου υπάρχει η δυνατότητα απελευθέρωσης προσλήψεων, αφού πρώτα εξεταστούν οι ισολογισμοί τους, ώστε να διαπιστωθεί σε ποιες περιπτώσεις υπάρχει η οικονομική ικανότητα απόκτησης επιπλέον προσωπικού.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά και στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την μη έγκριση μετατάξεων υπαλλήλων χωρίς την ύπαρξη κενής οργανικής θέσης, με συνέπεια να κωλύεται και η κινητικότητα των υπαλλήλων των ΟΤΑ.

Ο κ. Κουρουμπλής υπογράμμισε πως θα υπάρξει συνεννόηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορο Βερναρδάκη, ώστε να προωθηθούν τα αιτήματα των δήμων, ενώ επικοινώνησε και με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, σχετικά με το πρόβλημα της μείωσης των αποδοχών όσων εργαζομένων εντάχθηκαν στο πρόγραμμα εθελοντικής κινητικότητας των ΟΤΑ.

Ο υπουργός τόνισε τέλος την ανάγκη αναβάθμισης των υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού και έθεσε ως προϋπόθεση να συσταθούν οργανισμοί σε όλους τους Δήμους, ώστε να πραγματοποιηθεί η αξιολόγηση του προσωπικού τους, με την απαιτούμενη αρτιότητα και επάρκεια και με μηδενικό περιθώριο αμφισβήτησης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider