Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος, από σήμερα, Παρασκευή 15/11 έως το Σάββατο 16/11, ενόψει των εκδηλώσεων για την «46η Επέτειο του Πολυτεχνείου».

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, για τις δύο αυτές ημέρες θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλ. Κάνιγγος, τόσο κατά την προετοιμασία, όσο και κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι κυκλοφοριακές αυτές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν και την Κυριακής 17/11, από τις 12.00 μ.μ., οπότε και θα επεκταθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου στους οδικούς άξονες της Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, Λεωφόρου Αλεξάνδρας, καθώς και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, οι παραπάνω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις παρουσιαζόμενες κυκλοφοριακές συνθήκες.

Ακόμη, σύμφωνα με Απόφαση της «Οδικές Συγκοινωνίες Α.Ε.», θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των λεωφορείων και των τρόλεϊ.

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής σχεδιάστηκαν και θα ληφθούν μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας.

«Παρακαλούνται οι οδηγοί, από την Παρασκευή 15-11-2019 έως και την Κυριακή 17-11-2019, να αποφύγουν την κίνηση και στάθμευση των οχημάτων τους στους χώρους των εκδηλώσεων, της διαδρομής της πορείας και πέριξ της Πρεσβείας των Η.Π.Α., καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων» αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ..