Πιτσιλής στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Πώς θα αναβαθμιστεί ο ρόλος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πιτσιλής στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Πώς θα αναβαθμιστεί ο ρόλος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων
Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναβαθμιστεί η ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, με στόχο την αποστολή ενημερωτικών alerts σε όσους εγγραφούν σε αυτήν.

Τους τρόπους με τους οποίους θα αναβαθμιστεί ο ρόλος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να καταστεί και πιο αποτελεσματικό το έργο της, ανέπτυξε ο Γενικός Γραμματέας της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, μιλώντας στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, αυτό που έχει προτεραιότητα είναι η βεβαιότητα του φόρου, δηλαδή οι νομοτεχνικές διατάξεις και η ερμηνεία τους να είναι σαφής. Προς την κατεύθυνση αυτή, όπως εξήγησε, οι διευθύνσεις της ΑΑΔΕ έχουν στόχο την κατ’ άρθρο συγκέντρωση των εγκυκλίων των φορολογικών οδηγιών.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο κ. Πιτσιλής, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναβαθμιστεί η ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ, με στόχο την αποστολή ενημερωτικών alerts σε όσους εγγραφούν σε αυτήν.

Συνεχίζοντας, ανέφερε πως υπάρχει χώρος για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες ξεκινούν από την αξιοποίηση πληροφοριών που προέρχονται από τρίτες πηγές και μπορούν να μέχρι την περαιτέρω θεσμική κατοχύρωση των δικαιωμάτων του φορολογουμένου.

Ο κ. Πιτσολής αποκάλυψε, τέλος, ότι η ΑΑΔΕ προχωράει στην ηλεκτρονικοποίηση της φορολογίας κεφαλαίου, όπως και στην καλύτερη αξιοποίηση του προσωπικού της.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider