Eurostat: Τελευταία η Ελλάδα στην ΕΕ στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Eurostat: Τελευταία η Ελλάδα στην ΕΕ στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας
Παρότι οι κενές θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 5.500 μέσα σε ένα χρόνο, η Ελλάδα συνεχίζει να παραμένει στην τελευταία θέση όσο αφορά τις διαθέσιμες θέσεις εργασίας, σύμφωνα με την Eurostat.

Στην τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας βρισκόταν η Ελλάδα, κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Αρχή (Eurostat). Παρότι σημειώθηκε σημαντική αύξηση στις κενές θέσεις εργασίας στο διάστημα Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2018 στο σύνολο της οικονομίας, εν συγκρίσει με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, η Ελλάδα δεν κέρδισε καμία θέση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο δείκτης διαθέσιμων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα ήταν 0,4%, σε σχέση με 0,7% το προηγούμενο τρίμηνο και 0,1% το ίδιο τρίμηνο του 2017. Ακολουθούν η Βουλγαρία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Πορτογαλία (0,9%).

Όσον αφορά στην ΕΕ και στην Ευρωζώνη ο μέσος όρος ήταν 2,3% το τελευταίο τρίμηνο το 2018, σε σχέση με 2,2% και 2,1% αντίστοιχα το προηγούμενο τρίμηνο και 2% ένα χρόνο πριν. Το μεγαλύτερο ποσοστό διαθέσιμων θέσεων εργασίας καταγράφηκε στην Τσεχία (6%), ενώ ακολουθούν το Βέλγιο και η Γερμανία (3,4%).

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ποσοστό διαθέσιμων θέσεων εργασίας το τέταρτο τρίμηνο του 2018 αυξήθηκε σε είκοσι κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερό στο Βέλγιο, την Κύπρο, τη Φινλανδία και τη Σουηδία, αλλά έπεσε στην Εσθονία, την Ιρλανδία και την Κροατία (- 0,1%) και στη Λιθουανία (-0,2%). Οι μεγαλύτερες αυξήσεις σημειώθηκαν στην Τσεχία (+1,6%), στην Αυστρία (+0,8%), στη Μάλτα (+0,7%) και στη Γερμανία (+0,6%).

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider