ΕΦΚΑ: «Παγώνουν» οι κορονο-οφειλές του πρώτου lockdown έως το τέλος του 2021

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΦΚΑ: «Παγώνουν» οι κορονο-οφειλές του πρώτου lockdown έως το τέλος του 2021
Οφειλές της περιόδου Μαρτίου –Απριλίου του 2020, που είχαν ανασταλεί έως τις 30 Απριλίου του 2021, «παγώνει» η πληρωμή τους μέχρι το τέλος του έτους.

Την μετάθεση του χρόνου αποπληρωμής των εισφορών οι οποίες «γεννήθηκαν» στο πρώτο lockdown του 2020 και αφορούν τις πληττόμενες επιχειρήσεις προβλέπει έγγραφο του e-ΕΦΚΑ.

Πιο συγκεκριμένα, η προθεσμία καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών περιόδων απασχόλησης Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2020 παρατείνεται εκ νέου μέχρι 31/12/2021 (αρχικά έληγε στις 31/3/2021), στα πρότυπα της αντίστοιχης ρύθμισης των φορολογικών χρεών από το υπουργείο Οικονομικών.

Έτσι οφειλές της περιόδου Μαρτίου –Απριλίου του 2020, που είχαν ανασταλεί έως τις 30 Απριλίου του 2021, «παγώνει» η πληρωμή τους μέχρι το τέλος του έτους.

Παράλληλα, ρυθμισμένες ασφαλιστικές οφειλές των οποίων η πληρωμή τους λήγει τον τρέχοντα μήνα, θα προστίθενται στο τέλος της αρχικής ρύθμισης.

Επισημαίνεται ότι:

- Η νέα παράταση της προθεσμίας καταβολής των ανωτέρω ασφαλιστικών εισφορών αφορά τις επιχειρήσεις/εργοδότες που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις, όπως αυτά καθορίστηκαν με τις προαναφερόμενες ΚΥΑ.

- Η καταβολή έως 31/12/2021 των ασφαλιστικών εισφορών περιόδων απασχόλησης Φεβρουαρίου, Μαρτίου και Απριλίου 2020 θα πραγματοποιηθεί χωρίς τον υπολογισμό τόκων και άλλων προσαυξήσεων λόγω εκπρόθεσμης καταβολής.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider