ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια των εισφορών Δεκεμβρίου - Μέχρι πότε πληρώνονται

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια των εισφορών Δεκεμβρίου - Μέχρι πότε πληρώνονται

Αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ τα ενιαία ειδοποιητήρια των ασφαλιστικών εισφορών (κύριας, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών) του μηνός Δεκεμβρίου 2020 για 1,5 εκατομμύριο ελεύθερους επαγγελματίες, αυτοτελώς απασχολούμενους και αγρότες.

Στο Δ.Σ. του e-ΕΦΚΑ που θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2021, θα μεταφερθεί η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής για την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021.

Συνεπώς οι μη μισθωτοί ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ θα έχουν διορία μέχρι την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου για να πληρώσουν τις εισφορές του Δεκεμβρίου, στο ύψος της κατηγορίας που είχαν επιλέξει για το 2020.

Την ίδια ημερομηνία θα πραγματοποιηθεί η καταβολή της εισφοράς μέσω άμεσης χρέωσης τραπεζικού λογαριασμού (πάγια εντολή).

Στο μεταξύ, συνεχίζονται έως τις 31 Ιανουαρίου οι δηλώσεις στον διαδικτυακό τόπο του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr) για την επιλογή της ασφαλιστικής κατηγορίας του 2021. Η επιλογή κατηγορίας δηλώνεται για τους κλάδους Κύριας και Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχής σε ενιαία αίτηση και ισχύει για όλο το 2021.

Όσοι δεν υποβάλλουν τώρα νέα ηλεκτρονική δήλωση, θα παραμείνουν για όλο το 2021 στην ίδια ασφαλιστική κατηγορία που είχαν δηλώσει πέρυσι και δεν θα μπορούν να πληρώσουν χαμηλότερα ασφάλιστρα το 2021, αν για παράδειγμα πλήττονται από την πανδημία.

Η κατάταξη κάθε επαγγελματία σε ασφαλιστική κατηγορία είναι υποχρεωτική και γίνεται με ελεύθερη επιλογή, μετά από υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης. Η επιλογή θα ενεργοποιηθεί κατά την έκδοση των εισφορών Ιανουαρίου 2021. Για τη χρήση της υπηρεσίας απαιτείται η ταυτοποίηση με τους κωδικούς Taxis και του ΑΜΚΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider