Ζητείται λύση για τους 16.500 συνταξιούχους του επικουρικού ταμείου της Εθνικής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ζητείται λύση για τους 16.500 συνταξιούχους του επικουρικού ταμείου της Εθνικής
«Σανίδα σωτηρίας» συνιστά για τους 16.500 συνταξιούχους του επικουρικού ταμείου της Εθνικής Τράπεζας το ΕΤΕΑΕΠ, καθώς όπως φαίνεται αποτελεί τη μόνη λύση για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην πληρωμή των συντάξεών τους.

«Σανίδα σωτηρίας» συνιστά για τους 16.500 συνταξιούχους του επικουρικού ταμείου της Εθνικής Τράπεζας (ΛΕΠΕΤΕ) το ενιαίο επικουρικό υπερταμείο (ΕΤΕΑΕΠ), καθώς όπως φαίνεται αποτελεί τη μόνη λύση για να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην πληρωμή των συντάξεών τους που εκκρεμεί εδώ και πολλούς μήνες.

Όπως είναι γνωστό, η Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας διέκοψε τη χρηματοδότηση του Επικουρικού Ταμείου των συνταξιούχων, το ΛΕΠΕΤΕ, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι της να μείνουν απλήρωτοι για αρκετούς μήνες και να καταφύγουν σε μακρύ δικαστικό αγώνα.

Κατά τη διάρκεια χθεσινής διευρυμένης συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, με την συμμετοχή εκπροσώπων της κυβέρνησης, της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, της ΟΤΟΕ, των εργαζόμενων, αλλά και των συνταξιούχων βγήκε «λευκός καπνός», καθώς:

- η Εθνική Τράπεζα δεσμεύτηκε πως θα προχωρά ετησίως στην καταβολή ποσού για τις παροχές των συνταξιούχων που θα εξασφαλίζουν συντάξεις ανώτερες της μέσης παροχής του ΕΤΕΑΕΠ.

- το ενιαίο επικουρικό υπερταμείο, είναι ο μόνος φορέας που μπορεί να εγγυηθεί την σύνταξη των επικουρικών συνταξιούχων.

- οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων πρέπει να αποφασίσουν αν τα χρήματα της ΕΤΕ θα κατατίθενται στο ΛΕΠΕΤΕ ή στο ΕΤΕΑΕΠ.

Στη συνάντηση για το ζήτημα του ΛΕΠΕΤΕ, τόσο ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης, όσο και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, επεσήμαναν ότι δεν πρόκειται να υιοθετηθεί λύση που δεν θα έχει τη συναίνεσή των συνταξιούχων.

Τόνισαν ωστόσο προς όλες τις πλευρές πως το ΕΤΕΑΕΠ είναι ο ο μοναδικός φορέας που μπορεί να εγγυηθεί, υπό την ευθύνη του δημοσίου, την σύνταξή τους.

Η Εθνική Τράπεζα δια του διευθύνοντος συμβούλου της Παύλου Μυλωνά, δεσμεύτηκε ότι θα προχωρά ετησίως στην καταβολή ποσού, προκειμένου να καλύπτονται οι παροχές προς τους συνταξιούχους, και ότι τα ποσά αυτά θα μπορούν να οδηγούν σε συντάξεις ανώτερες της μέσης παροχής που εγγυάται το ΕΤΕΑΕΠ.

Οι εκπρόσωποι των συνταξιούχων από την πλευρά τους ζήτησαν χρόνο προκειμένου να θέσουν στα αρμόδια συνδικαλιστικά τους όργανα τα νέα δεδομένα που προέκυψαν από τη συνάντηση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider