Έρχονται προσλήψεις νέων έως 25 ετών με επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών

Αγγελική Μαρίνου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Έρχονται προσλήψεις νέων έως 25 ετών με επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών
Έφη Αχτσιόγλου και Τάσος Πετρόπουλος υπέγραψαν τη σχετική απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος επιδότησης κατά 50% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης για τους μισθωτούς έως 25 ετών.

Στην πρόσληψη νέων υπαλλήλων (έως 25 ετών) με επιδότηση εργοδοτικών εισφορών κατά 50%, αναδρομικά από 1.1.2019, μπορούν να προχωρήσουν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου και ο υφυπουργός, Τάσος Πετρόπουλος, υπέγραψαν σήμερα την σχετική απόφαση για την υλοποίηση του προγράμματος επιδότησης κατά 50% των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών κύριας σύνταξης για τους μισθωτούς έως 25 ετών.

Συγκεκριμένα, αναδρομικά από την 01/01/2019, οι εργοδοτικές εισφορές για κύρια σύνταξη καταβάλλονται από τις επιχειρήσεις μειωμένες κατά 50%, για τους απασχολούμενους μισθωτούς ηλικίας έως 25 ετών που εργάζονται ήδη ή θα προσληφθούν, ανεξαρτήτως του ύψους των αποδοχών τους.

Το ποσό που προκύπτει από την καταβολή των μειωμένων εργοδοτικών εισφορών καλύπτεται από τον τακτικό προϋπολογισμό του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Υπενθυμίζεται πως το μέτρο είχε εξαγγείλει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, με στόχο την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider