Ηλεκτρονικές αιτήσεις στο gov.gr για το επίδομα των 600 ευρώ, σε όσους κατοικούν σε ορεινές περιοχές

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ηλεκτρονικές αιτήσεις στο gov.gr για το επίδομα των 600 ευρώ, σε όσους κατοικούν σε ορεινές περιοχές
Η υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση του επιδόματος γίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου 2020.

Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ με την οποία ορίζονται οι προϋποθέσεις και η διαδικασία χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών

Η οικονομική αυτή ενίσχυση καταβάλλεται σε ιδιαίτερα οικονομικά ευάλωτες οικογένειες που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές με πολύ χαμηλό ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

Το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται σε 600 ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ, και σε 300 ευρώ ετησίως, αν κυμαίνεται μεταξύ 3.000-4.700 ευρώ.

Η υποβολή της αίτησης για τη χορήγηση του επιδόματος γίνεται από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 31 Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.) μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr). Ωστόσο η αίτηση μπορεί να υποβληθεί και μέσω των εξουσιοδοτημένων χρηστών των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.).

Η πληρωμή του επιδόματος του 2019 ολοκληρώνεται μέχρι το τέλος Ιουλίου, ενώ η χορήγηση του επιδόματος για το 2020 θα ολοκληρωθεί το Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider