Στην Intrum πέρασε το «Iris» της Πειραιώς

Βάσω Αγγελέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στην Intrum πέρασε το «Iris» της Πειραιώς
Αυτό είναι το δεύτερο «πακέτο» κόκκινων δανείων που αγοράζει ο σουηδικός κολοσσός στην Ελλάδα, μετά το χαρτοφυλάκιο «Aeolus». 

Στα χέρια της Intrum πέρασε το χαρτοφυλάκιο κόκκινων δανείων «Iris» ύψους 600 εκατ. ευρώ που πούλησε η Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του insider.gr.

Η συναλλαγή, η οποία περιλαμβάνει μη εξυπηρετούμενα δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις, ολοκληρώθηκε μετά από διαγωνισμό, στο πλαίσιο του οποίου κατατέθηκαν μη δεσμευτικές προσφορές στις αρχές Αυγούστου.

Αυτό είναι το δεύτερο «πακέτο» κόκκινων δανείων που αγοράζει η θυγατρική του σουηδικού κολοσσού στη χώρα μας, μετά το χαρτοφυλάκιο «Aeolus» που εξαγόρασε πριν από λίγες εβδομάδες.

Στον έναν χρόνο λειτουργία της, η Intrum Hellas διαχειρίζεται NPEs ύψους 27 δισ. ευρώ που της έχει αναθέσει η Τράπεζα Πειραιώς (που αποτελεί και μέτοχο της εταιρείας με ποσοστό 20%). Μέσω του μητρικού fund, όμως, στα «χέρια» της ελληνικής θυγατρικής περνούν και χαρτοφυλάκια που της ανήκουν, συνεπώς τα περιθώρια ευελιξίας στη διαχείριση των απαιτήσεων είναι πολύ μεγαλύτερα.

Αυτό αναφέρουν στο insider.gr πηγές με γνώση των διαδικασιών, οι οποίες κάνουν λόγο για εκσυγχρονισμένες διαδικασίες διαχείρισης χαρτοφυλακίων NPEs, οι οποίες ενσωματώνουν την πολύτιμη εμπειρία του σουηδικού κολοσσού. Η ιδιοκτησία του χαρτοφυλακίου δίνει στον servicer τη δυνατότητα εφαρμογής πρωτοποριακών μεθόδων, με χρήση και της τεχνολογίας, με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή εισπραξιμότητα αλλά και τον εντοπισμό των στρατηγικών κακοπληρωτών.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider