Μείωση αεροπορικών συνδέσεων και προσωπικού δρομολογεί η Ryanair

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μείωση αεροπορικών συνδέσεων και προσωπικού δρομολογεί η Ryanair
Μεγάλη μείωση των αεροπορικών συνδέσεων το χειμώνα λόγω «κακής διαχείρισης της ΕΕ»

Σε περαιτέρω μείωση των χειμερινών δρομολογίων της προχωρά η Ryanair, η μεγαλύτερη low cost αεροπορική εταιρεία της Ευρώπης, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Συγκεκριμένα η Ryanair μειώνει σε 40% από 60% που είχε ανακοινώσει νωρίτερα την συνολική της χωρητικότητα λόγω των αυξημένων ταξιδιωτικών περιορισμών που ισχύουν σε διάφορες χώρες της Ευρώπης, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Πορτογαλία κ.ά.

Σύμφωνα με την εταιρεία οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί οδήγησαν σε περαιτέρω μείωση των κρατήσεων τόσο για τον τρέχοντα μήνα όσο και τον Νοέμβριο και Δεκέμβριο που παραδοσιακά παρουσίαζαν αυξημένες κρατήσεις.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εταιρεία αναμένει να διατηρήσει έως και το 65% του δικτύου χειμερινών διαδρομών της, αλλά με μειωμένες συχνότητες. Εκτός από το χειμερινό κλείσιμο βάσεων που διατηρεί σε συγκεκριμένες πόλεις όπως στο Κορκ της Ιρλανδίας, την Τουλούζη της Γαλλίας και άλλες, ανακοίνωσε και σημαντικές περικοπές αεροσκαφών βάση σε Βέλγιο, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία και Βιέννη.

Με το μειωμένο χειμερινό πτητικό της πρόγραμμα και τον συντελεστή φόρτωσης στο 70% περίπο η Ryanair αναμένει ότι η κυκλοφορία για ολόκληρο το έτος θα είναι πεσμένη κατά 38 εκατομμύρια επιβάτες. Η πρόβλεψη μάλιστα θα μπορούσε να χειροτερέψει αν οι κυβερνήσεις της ΕΕ συνεχίσουν τα lockdown και το κλείσιμο των συνόρων τους φέτος το χειμώνα.

«Λυπούμαστε βαθιά για τις νέες περικοπές του χειμερινού μας προγράμματος, είναι ωστόσο επιβεβλημένες μετά και την κακοδιαχείριση των ταξιδίων από πλευράς της ΕΕ , ώστε να μην συνεχίσουμε να καίμε ρευστό. Είναι αναπόφευκτο, δεδομένης της κλίμακας των προαναφερθέντων περικοπών δρομολογίων, ότι θα χρειαστεί μέρος του προσωπικού μας να δουλέψει με μειωμένο ωράριο ή να πάρει άδεια άνευ αποδοχών, κάτι που είναι προτιμότερο από τις μαζικές απώλειες θέσεων εργασίας σε βάθος χρόνου. Σε όσες όμως βάσεις από αυτές που θα κλείσουν δεν έχει διασφαλιστεί συμφωνία για εκ περιτροπής εργασία, για μείωση ωραρίου ή για άδεια άνευ αποδοχών, κάτι που αποτελεί την μοναδική εναλλακτική λύση, θα υπάρξουν απολύσεις. Συνεχίζουμε να διαχειριζόμαστε τα κόστη μας ώστε να είμαστε προετοιμασμένοι για την ανάκαμψη των αεροπορικών ταξιδιών μικρών αποστάσεων εντός Ευρώπης μόλις αναπτυχθεί ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για τον κορονοϊό» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Ryanair, Μάικλ Ο Λίρι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider