Κορονοϊός: Το σχέδιο θωράκισης των νησιών

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Κορονοϊός: Το σχέδιο θωράκισης των νησιών
Ένα «ακτινωτό» σχέδιο για την προστασία των νησιών, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Κλίνες και ΜΕΘ, τεστ και προσλήψεις υγειονομικών είναι μόνο μερικά απ' όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας για τη θωράκιση των νησιών ενόψει επανεκκίνησης του τουρισμού.

Ένα «ακτινωτό» σχέδιο για την προστασία των νησιών, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Όπως σημείωσε ήδη έχουν δεσμευτεί 446 κλίνες που θα διατεθούν αποκλειστικά για περιστατικά COVID-19 αλλά και 18 κλίνες σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Έχουν προχωρήσει οι προσλήψεις 687 υγειονομικών και συγκεκριμένα 72 γιατρών και 615 νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού. Αν κριθεί απαραίτητο θα ενεργοποιηθούν και οι συμβάσεις ως και 600 επιπλέον γιατρών.

Μαζικά τεστ

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού, τα τεστ θα γίνονται κατά χιλιάδες από τις Κινητές Ομάδες Υγείας που ήδη έχουν πραγματοποιήσει 32.481 ελέγχους.

Σε νησιωτικές περιοχές βρίσκονται 9 από αυτές τις ομάδες, ενώ δρομολογείται η δημιουργία άλλων 106! Η διαδικασία θα ενισχυθεί προοπτικά και από τις Πλωτές Ομάδες Υγείας.

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ακόμα ότι σχετικά με τις αεροδιακομιδές από τα νησιά, το ΕΚΑΒ διαθέτει πλέον 9 ειδικές κάψουλες μεταφοράς ασθενών με COVID-19, ενώ 2 ακόμα αναμένεται να προστεθούν στον στόλο μέσα στις επόμενες ημέρες.

«Η γέφυρα με την κανονικότητα είναι στρωμένη με σχέδιο»

Από την πλευρά του ο υπουργός Τουρισμού, σημείωσε «Είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να μπορούμε να ανακοινώσουμε το άνοιγμα της χώρας, που πολλοί περιμένουν γιατί μεγάλο μέρος της οικονομίας μας στηρίζεται σ' αυτό ακριβώς.

Η «γέφυρα με την κανονικότητα» είναι στρωμένη με σχέδιο. Η χώρα μας ήταν η πρώτη που ανακοίνωσε συγκεκριμένα πως θα ανοίξει. Πάντοτε με αστερίσκο υπό την αίρεση ότι όλα βαίνουν καλώς επιδημιολογικώς.

Για την κυβέρνηση η υγεία είναι το κυριότερο αγαθό. Συνδιαμορφώνουμε και ακολουθούμε τις οδηγίες της ΕΕ. Η ΕΕ εξέδωσε οδηγία και την ακολουθούμε πλήρως.

Από 15/6 Ελ. Βενιζέλος αίρεται η απαγόρευση για Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία. Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία ανοίγουν μόνο για ταξιδιώτες με συγκεκριμένους και όχι τουριστικούς σκοπούς. Διατηρείται η απαγόρευση για Μεγάλη Βρετανία και Τουρκία».

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημείωσε: «Ανοίγουμε τις πύλες μας στον κόσμο, αλλά είναι φανερό ότι δεν τελειώσαμε με τον κορονοϊό».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider