Τη νέα σειρά επιτραπέζιων υπολογιστών iMac 27-ιντσών ανακοίνωσε η Apple, με τετραπλάσιο χώρο αποθήκευσης, επεξεργαστές Intel έως δέκα πυρήνων και επιλογή nano-texture κρυστάλλου της οθόνης Retina 5K για ακόμα πιο καλή εμπειρία θέασης. Παράλληλα το νέο 27άρι της Apple διαθέτει οθόνη με τεχνολογία True Tone, chip T2, υψηλότερης πιστότητας ηχεία, μικρόφωνα επιπέδου στούντιο και πολλά άλλα.

Ειδικότερα, το νέο iMac 27’’ δεν παρουσιάζει μεγάλες σχεδιαστικές διαφορές με το προηγούμενο μοντέλο. Οι διαφορές εντοπίζονται κυρίως στην απόδοση του συστήματος. Η βασική σειρά έρχεται με εξαπύρηνο επεξεργαστή Intel δέκατης γενιάς, χρονισμένο στα 3.1GHz (Turbo Boost έως 4.5GHz), ο οποίος προσφέρει σύμφωνα με την Apple έως και 65% καλύτερες επιδόσεις. Ωστόσο το νέο iMac 27'' μπορεί να διαμορφωθεί και με επεξεργαστή 10 πυρήνων με ταχύτητα στα 3,6 GHz και λειτουργία Turbo έως και τα 5.0GHz.

Βελτιωμένα είναι και τα γραφικά του νέου επιτραπέζιου υπολογιστή της Apple, με την σειρά Radeon Pro 5000 να προσφέρει έως και 55% καλύτερες γραφικές επιδόσεις. 

Επιπλέον στην οθόνη Retina 5Κ με δυνατότητα επιλογής nano-texture κρυστάλλου βρίσκει κανείς την τεχνολογία True Tone η οποία προσαρμόζει αυτόματα την ισορροπία λευκού ανάλογα με τον περιβάλλοντα χώρο για πιο ξεκούραστο αποτέλεσμα. Μάλιστα η οθόνη Retina (φωτεινότητα500nit) χρησιμοποιεί χρώμα P3 που καταργεί τα τυπικά λευκά LED και υιοθετεί τα προηγμένα LED κόκκινου-πράσινου φωσφόρου.Έτσι, και τα τρία χρώματα —κόκκινο, πράσινο και μπλε— απεικονίζονται ισομερώς και εμφανίζονται ρεαλιστικά με περισσότερη ισορροπία και ακρίβεια για πιο ζωντανές φωτογραφίες και εκθαμβωτικό περιεχόμενο.

Παράλληλα ο νέος iMac 27'' προσφέρει τετραπλάσιο χώρο αποθήκευσης και διπλάσια μνήμη σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Τέλος ο Apple T2 Security επεξεργαστής και τα υψηλής απόδοσης ηχεία και μικρόφωνο αναβαθμίζουν την παραγωγικότητα και τη δημιουργικότητα των χρηστών, σε κάθε επίπεδο.

Ωστόσο ο αμερικανικός κολοσσός κυκλοφόρησε και την αναβαθμισμένη σειρά iMac 21,5-ιντσών η οποία ενσωματώνει για πρώτη φορά SSD ή Fusion Drive δίσκους στις βασικές εκδόσεις, ενώ ο επαγγελματικός iMac Pro διατίθεται πλέον με standard επεξεργαστή Intel Xeon δέκα πυρήνων. 

Τα νέα μοντέλα iMac και iMac Pro θα γίνουν σύντομα διαθέσιμα σε Ελλάδα και Κύπρο. Ο νέος iMac 27" 5K Retina ξεκινά από 2.399,00 ευρώ.

Να υπενθυμίσουμε ότι με την αγορά κάθε νέας Apple συσκευής ο χρήστης απολαμβάνει δωρεάν συνδρομή ενός έτους στην υπηρεσία Apple TV+1.

Διαβάστε επίσης: