Εκτοξεύτηκε ο αριθμός των συνδρομητών του Netflix

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εκτοξεύτηκε ο αριθμός των συνδρομητών του Netflix
Στα 182,9 εκατομμύρια έφθασαν οι συνδρομητές της δημοφιλούς υπηρεσίας.

Μπορεί οι περιορισμοί των μετακινήσεων και η καραντίνα να έχει πλήξει το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών δραστηριοτήτων παγκομσίως, στην περίπτωση της συνδρομητικής τηλεόρασης όμως καταγράφει αντιστρόφως ανάλογα αποτελέσματα. Τρανό παράδειγμα η εκτόξευση του αριθμού των συνδρομητών του Netflix, οι οποίο λόγω καραντίνας αυξήθηκαν κατά 15,8 εκατ. το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Ο αριθμός της αύξησης ήταν υπερδιπλάσιος από αυτόν που ανέμενε η πλατφόρμα τον Ιανουάριο, εξαπλωθεί πολύ πέρα από τα ασιατικά σύνορα, σε Ευρώπη κι Αμερική. Πλέον η βάση των συνδρομητών της δημοφιλούς πλαφτόρμας συνεχούς ροής αριθμεί περί τα 182,9 εκατομμύρια.

Αγορά τροφοδότης ήταν και πάλι η Ευρώπη, αφού από τα σχεδόν 16 εκατομμύρια νέους συνδρομητές, μόλις τα 2,3 εκατομμύρια προήλθαν από τις ΗΠΑ και τον Καναδά (αποτελώντας ωστόσο την ισχυρότερη επίδοση των τελευταίων τριμήνων), ενώ τα 4,4 εκατομμύρια, αριθμός σχεδόν διπλάσιος, προήλθαν από την Ευρώπη.

Την αύξηση των συνδρομητών ακολούθησε και αντίστοιχη αύξηση εσόδων. Ειδικότερο για το πρώτο τρίμηνο του έτους τα έσοδα του Netflix έφτασαν τα 5,76 δισ. δολάρια, επίδοση κατά 27% ισχυρότερη σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019. Αντίστοιχα, τα κέρδη του πρώτου τριμήνου ανήλθαν στα 709 εκατ. δολάρια, αυξημένα κατά +100% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όπου είχαν διαμορφωθεί στα 344 εκατομμύρια.

Αύξηση της συνδρομητικής του βάσης αναμένει το Netflix και γι αυτο το τρίμηνο, σύμφωνα με τα στελέχη του δικτύου θα προστεθούν ακόμα 7,5 εκατ. νέοι συνδρομητές στους μήνες Απρίλιο έως Ιούνιο 2020. Ωστόσο η εκτίμηση είναι περισσότερο θεωρητική, αφού η διάρκεια των περιορισμών μετακίνησης σε παγκόσμια κλίμακα παραμένει άγνωστη μέχρι και σήμερα.

Παρά την θετική επίδραση που είχε στην συνδρομητική του βάση το δημοφιλές δίκτυο, και αυτό βιώνει ορισμένες αρνητικές επιπτώσεις από την πανδημία του κορονοϊού, αφού λόγων των περιοριστικών μέτρων τα γυρίσματα όλων των νέων παραγωγών έχουν παγώσει και κατ' επέκταση η διάθεση νέου περιεχομένου θα καθυστερήσει σίγουρα κατά ένα τρίμηνο από τον αρχικό προγραμματισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider