«Άνοιξε» και για τους... κοινούς θνητούς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον Άρη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Άνοιξε» και για τους... κοινούς θνητούς το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον Άρη
Ένα πραγματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τον πλανήτη Άρη μόλις άνοιξε για το ευρύ κοινό.

Υπάρχουν μερικά μέρη του πλανήτη Γη όπου οι αστροναύτες «χρησιμοποιούν» για να εκπαιδευτούν στο πως θα επιζήσουν στον πλανήτη Άρη, όμως, μέχρι πρότινος, κανένα από αυτά δεν ήταν «ανοιχτό» για τους... κοινούς θνητούς.

Αυτό όμως άλλαξε και πλέον υπάρχει μια παραθαλάσσια σπηλιά στο Αραντόντο, σε μια μικρή πόλη στα Κανταβρικά όρη, στην Ισπανία που σου δίνει τη δυνατότητα να βρεθείς σε συνθήκες... Άρη. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να βρουν το σχετικό πακέτο «διακοπών» από το TripAdvisor, το πρώτο του είδους του, για να γίνουν οι πρώτοι που θα ζήσουν τη «διαστημική» εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 60 ημέρες, κοστίζει 6.750 δολάρια το άτομο και χρειάζεται γερά νεύρα, καθώς σύμφωνα με το TripAdvisor και το Astroland, οι συνθήκες θα είναι απαιτητικές και ο εξοπλισμός, πραγματικός και ειδικά σχεδιασμένος για τη ζωή στον Άρη.

Σύμφωνα με το Thrillist, μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί 5 εκδρομές και αν είσαι σε αρκετά καλή φυσική και ψυχική κατάσταση, μπορείς να γίνεις δεκτός. Οι πρώτες τρεις εβδομάδες θα είναι γεμάτες με ένα πρόγραμμα απομακρυσμένης εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα επικοινωνείς με πραγματικούς εκπαιδευτές αστροναυτών, από την Ευρωπαϊκή Διαστημική Υπηρεσία. Θα ακολουθήσουν τρεις ημέρες με φυσικά και ψυχολογικά τεστ στις εγκαταστάσεις του Astroland, όπου θα πραγματοποιήσεις «εκδρομές» στις σπηλιές, τεστ και εφαρμογές σεναρίων έκτακτης ανάγκης.

Αν καταφέρεις να αντέξεις μέχρι εκεί, θα σου δοθεί ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός, μαζί με τη στολή του αστροναύτη και θα περάσεις τρεις μέρες στον σταθμό Ares, έναν επιστημονικό 'διαστημικό' σταθμό μέσα σε μια σπηλιά που... θυμίζει τις συνθήκες που επικρατούν στον Άρη.

Πρέπει να ξέρεις, βέβαια, ότι το γκρουπ των 10 «τολμηρών» θα ζήσουν απόλυτα αποκομμένοι από τον έξω κόσμο και θα τρώνε μόνο... ξηρά τροφή.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider