Apple: Απολύει τουλάχιστον 300 εργαζόμενους που άκουγαν τη Siri

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Apple: Απολύει τουλάχιστον 300 εργαζόμενους που άκουγαν τη Siri
Η Apple αποσύρει το πρόγραμμα ελέγχου της Siri και απολύει εκατοντάδες εργαζομένους.

«Συγνώμη» από τους χρήστες της ζητάει η Apple και προχωράει στην απόλυση τουλάχιστον 300 εργαζομένων της από τα γραφεία της Κορκ, στην Ιρλανδία, που είχαν προσληφθεί για να ακούνε και να ελέγχουν τη εύρυθμη λειτουργία της Siri, αλλά ορισμένοι από αυτούς κατέληξαν να κάνουν κατάχρηση της ιδιωτικότητας των χρηστών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η Apple είχε προσλάβει εργαζόμενους για να ελέγχουν τις ηχογραφήσεις της Siri για να διαπιστώσουν αν λειτουργούσε σωστά και αν ο τρόπος που απαντούσε στους χρήστες ανταποκρίνονταν στον προγραμματισμό της.

Η εταιρεία προχώρησε στην αναστολή του «προγράμματος ελέγχου» τον Ιούλιο, στέλνοντας τους εργαζομένους σε «πληρωμένη άδεια», αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση στοιχείων που αποκάλυπταν πως ορισμένοι από τους εργαζομένους της είχαν με αυτό τον τρόπο πρόσβαση σε ηχογραφήσεις που παραβίαζαν την ιδιωτικότητα των χρηστών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αποκαλυτπικό ρεπορτάζ του Guardian, ορισμένοι εργαζόμενοι άκουγαν, μέσω της Siri, τους χρήστες της συσκευής της Apple σε ιδιωτικές στιγμές ή είχαν πρόσβαση σε εμπιστευτικές ιατρικές πληροφορίες.

Το προσωπικό είχε τεθεί σε πληρωμένη άδεια από τις 2 Αυγούστου και πλέον, μετά από μια εβδομάδα προθεσμίας, αποδεσμεύθηκαν από την εταιρεία.

Να σημειώσουμε πως η επόμενη ενημέρωση του λογισμικού iOS, αναμένεται στην αρχές Οκτωμβρίου και θα είναι πιθανότατα η πρώτη φορά που θα δίνεται δυνατότητα στους χρήστες να επιλέξουν αν θα συμμετέχουν ή όχι από το σχετικό πρόγραμμα ελέγχου για την Siri.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider