SpaceX: Ταξίδια στο διάστημα σε λιγότερο από μία ώρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
SpaceX: Ταξίδια στο διάστημα σε λιγότερο από μία ώρα
Διαστημικά ταξίδια point-to-point που αντιστοιχούν σε μια κλασική πτήση με αεροπλάνο, μόνο που θα γίνεται σε λιγότερο από 1 ώρα και όχι 16.

Τα ταξίδια απλών ανθρώπων στο διάστημα αποτελεί ένα σταθερό στόχο από την εποχή των αποστολών Apollo, όμως το διάστημα για τους περισσότερους από εμάς αποτελεί άπιαστο όνειρο.

Σήμερα, όμως ο διαστημικός «τουρισμός» κάνει ολοένα και περισσότερα βήματα προς την υλοποίηση του με έρευνες και επενδύσεις από εταιρείες όπως η Virgin Galactic του Ρίτσαρντ Μπράνσον και η Blue Origin του Τζέφ Μπέζος.

Τι σημαίνει όμως το να γίνουν τα διαστημόπλοια – πύραυλοι πιο μακρυά και πιο γρήγορα;

Σύμφωνα με το CNBC, η πρόσφατη έκθεση της UBS αναλύει την αγορά για αυτό που είναι γνωστό ως διαστημικό ταξίδι από σημείο σε σημείο (point-to-point space travel).

Πρόκειται για ένα σχέδιο που «δουλεύει» συστηματικά η SpaceX του Έλον Μασκ, παράλληλα με τον τεράστιο πύραυλο Starship.

Στην ουσία, τα διαστημικά ταξίδια point-to-point αντιστοιχούν σε μια κλασική πτήση με αεροπλάνο, μόνο που θα γίνεται σε λιγότερο από 1 ώρα και όχι 16.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της έκθεσης, η UBS εκτιμά πως αν τα εμπόδια ξεπεραστούν, η υπηρεσία θα εξυπηρετεί μια ετήσια αγορά που θα ξεπερνά τα 20 δισ. δολάρια!

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider