Νέο πλήγμα για την Huawei - Η Vodafone εντόπισε κενά ασφαλείας στον εξοπλισμό

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέο πλήγμα για την Huawei - Η Vodafone εντόπισε κενά ασφαλείας στον εξοπλισμό
Οι αποκαλύψεις από τους ελέγχους της Vodafone δυσχεραίνουν τη θέση της Huawei σχετικά με τα κενά ασφαλείας.

Για μήνες η Huawei βρίσκεται αντιμέτωπη με κατηγορίες εκ μέρους των ΗΠΑ για κενά ασφαλείας στον εξοπλισμό των προϊόντων της, που επιτρέπουν την κυβέρνηση της Κίνας να κατασκοπεύει τη Δύση.

Τώρα η Vodafone έρχεται να επαναφέρει στο προσκήνιο αυτές τις κατηγορίες με δηλώσεις εκπροσώπων της εταιρείας στο Bloomberg. Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Vodafone εντόπισε κενά ασφαλείας σε εξοπλισμό που προέρχεται από τον τεχνολογικό κολοσσό της Κίνας. Μάλιστα ο εξοπλισμός αυτός χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια από επιχειρήσεις και οργανισμούς που έχουν βάση την Ιταλία.

Και παρότι η Vodafone υποστηρίζει πως τα προβλήματα διορθώθηκαν, οι αποκαλύψεις όμως επιφέρουν νέο πλήγμα στην ήδη τραυματισμένη φήμη της Huawei.

Συγκεκριμένα, το Bloomberg αναφέρει πως η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, εντόπισε κενά στο λογισμικό που θα μπορούσαν να επιτρέψουν στην Huawei να έχει πρόσβαση - χωρίς την έγκριση της Vodafone - σε εκατομμύρια χρήστες στην Ιταλία που χρησιμοποιούν το δίκτυο της.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιμένει πως τα κενά ασφαλείας στο εξοπλισμό της Huawei, μπορεί να φανούν «χρήσιμα» για περιπτώσεις κατασκοπίας από την κινεζική κυβέρνηση και ζητά από τις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμπεριλάβουν τον τεχνολογικό κολοσσό στον σχεδιασμό του δικτύου 5G.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider