Πάνω από 1,5 δισ. «ψεύτικους» λογαριασμούς διέγραψε το Facebook

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πάνω από 1,5 δισ. «ψεύτικους» λογαριασμούς διέγραψε το Facebook
Οι περισσότεροι λογαριασμοί είχαν κίνητρα οικονομικής κερδοσκοπίας μάλλον παρά παραπληροφόρησης. 

Περισσότερους από 1,5 δισ. κακόβουλους λογαριασμούς διέγραψε το Facebook στο εξάμηνο Απριλίου-Σεπτεμβρίου 2018, έναντι 1,3 δισ. που είχε απενεργοποιήσει στο αμέσως προηγούμενο εξάμηνο.

Οι περισσότεροι λογαριασμοί είχαν κίνητρα οικονομικής κερδοσκοπίας μάλλον παρά παραπληροφόρησης.

Το μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε επίσης ότι κάνει προόδους στην ανίχνευση και καταπολέμηση του λόγου μίσους, της βίας και άλλων παραβιάσεων των κανονισμών του, ακόμη και προτού υπάρξει κάποια αναφορά ή καταγγελία από χρήστη.

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα των New York Times για τις «σκοτεινές» τακτικές στο πεδίο των δημοσίων σχέσεων, στις οποίες κατέφυγε το Facebook με στόχο να απαξιώσει τους επικριτές του, τους οποίους προσπάθησε να παρουσιάσει τεχνηέντως ακόμη και ως πράκτορες του Τζορτζ Σόρος.

Το Ίδρυμα Open Foundation του Σόρος, με ανακοίνωσή του, αρνήθηκε κατηγορηματικά οποιαδήποτε εμπλοκή του και χαρακτήρισε το Facebook εχθρό της Δημοκρατίας. Το Facebook, μετά το «θόρυβο», έκανε γνωστό ότι διακόπτει τη συνεργασία του με την εταιρεία συμβούλων και δημοσίων σχέσεων Definers (λομπίστες της Ουάσιγκτον), η οποία κατηγορήθηκε ότι ανέλαβε τη «βρώμικη δουλειά» για λογαριασμό του Facebook.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ υποστήριξε ότι έμαθε για τη σχέση με τη Definers μόνο όταν διάβασε το άρθρο των NYT. Ο ιδρυτής του Facebook διέψευσε τα σενάρια περί παραίτησής του, ενώ στήριξε απόλυτα το Νο 2 της εταιρείας Σέριλ Σάντμπεργκ, η οποία φέρεται από το δημοσίευμα να συντόνισε την όλη καμπάνια «λάσπης» κατά των αντιπάλων του Facebook.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.