Ένωση Επενδυτών για Golden Visa: Να επιτραπεί στους Κινέζους αγοραστές ακινήτων να έρθουν στην Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένωση Επενδυτών για Golden Visa: Να επιτραπεί στους Κινέζους αγοραστές ακινήτων να έρθουν στην Ελλάδα
Πάνω από 120 οικογένειες Κινέζων αγοραστών, που έχουν ήδη αγοράσει ακίνητα, δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα.

Διαμαρτυρίες από Κινέζους επενδυτές που αγόρασαν ακίνητα στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του προγράμματος της Χρυσής Βίζας (Golden Visa) αλλά δεν μπορούν να έρθουν στη χώρα μας λόγω των μέτρων για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού, δέχεται η Ένωση Επενδυτών Κίνας-Ελλάδας.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Michael Xia και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Επενδυτών Κίνας-Ελλάδας υπογραμμίζουν ότι δέχονται καθημερινά καταγγελίες από Κινέζους αγοραστές ακινήτων οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες για να λάβουν τη Χρυσή Βίζα και διαθέτουν μπλε κάρτα ή μόνον τα συμβόλαιά τους.

Πάνω από 120 οικογένειες Κινέζων αγοραστών δεν μπορούν να έρθουν στην Ελλάδα

Η κρίση του κορονοϊού τους βρήκε στην Κίνα, με αποτέλεσμα σήμερα περισσότερες από 120 οικογένειες Κινέζων αγοραστών, που έχουν ήδη αγοράσει ακίνητα ύψους 250.000 ευρώ και άνω, να μην μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα ώστε να επιληφθούν των εκκρεμών εγγράφων τους αλλά και να μην μπορούν να εγγράψουν τα παιδιά τους στα ελληνικά σχολεία.

«Κι αυτό παρότι υπάρχει σχετική διευκρίνηση στο Εγχειρίδιο Εφαρμογής Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης, που είχε αποσταλεί στα ελληνικά προξενεία από το 2015 από το υπουργείο Εξωτερικών που περιλαμβάνει τις περιπτώσεις αυτές» όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η επιστολή

Η ένωση, με επιστολή της προ δεκαημέρου, προς το υπουργείο Εξωτερικών, τον γενικό γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Γρηγόρη Δημητριάδη, το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και με κοινοποίηση στα προξενεία της Ελλάδας στην Κίνα, ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση να λάβει άμεσα απόφαση προκειμένου να επιτραπεί στους αγοραστές να έρθουν στην Ελλάδα και υπογραμμίζεται ότι η απόφαση αφορά σε περισσότερες από 120 οικογένειες επενδυτών και περισσότερους από 100 υποψήφιους επενδυτές.

Η Ένωση Επενδυτών Κίνας-Ελλάδας ζητά την εφαρμογή της σχετικής διευκρίνισης του Εγχειριδίου Εφαρμογής Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης και επίσπευση των διαδικασιών από τα ελληνικά προξενεία για να έρθουν το συντομότερο δυνατό στη χώρα όσοι ήδη έχουν ξεκινήσει τη διαδικασία για την απόκτηση Χρυσής Βίζας αλλά κι εκείνοι, που εναπόδεικτα επιθυμούν να επενδύσουν.

Τα στοιχεία

Όπως αναφέρει η ένωση, οι συνολικές χορηγήσεις αδειών διαμονής σε επενδυτές - αγοραστές ακινήτων και μέλη της οικογένειάς τους μέσω του θεσμού της Golden Visa με στοιχεία του Enterprise Greece μέχρι 6 Ιουλίου 2020 είναι 23.361.

Την πρωτοκαθεδρία έχουν οι Κινέζοι επενδυτές. Συγκεκριμένα, 5.770 άδειες επί συνόλου 7.825 εκδόθηκαν για λογαριασμό Κινέζων επενδυτών ακινήτων, ενώ αντίστοιχα είναι τα νούμερα και για τις εκδόσεις visa για τα μέλη των οικογενειών τους. Έχουν δοθεί άδειες παραμονής ήδη σε 17.475 Κινέζους επενδυτές και τις οικογένειές τους επί συνόλου 23.261 πολιτών από τρίτες χώρες, που επένδυσαν σε ακίνητα στην Ελλάδα και κατόπιν της πρόσκλησης της χώρας μας προς αυτούς από την έναρξη λειτουργίας του προγράμματος το 2014, μέχρι σήμερα.

Διαβάστε επίσης:

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider