ΔΕΗ: Στόχος η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με διευρυμένους όρους

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΕΗ: Στόχος η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού με διευρυμένους όρους
Με διαφορετική τακτική προχωρά η ΔΕΗ στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της επιχείρησης. Δεν θα αναλάβει η Κομισιόν να «τρέξει» μόνη της τον διαγωνισμό.

Με διαφορετική τακτική προχωρά η ΔΕΗ στην επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού για την αποεπένδυση του 40% του λιγνιτικού δυναμικού της επιχείρησης λίγες μέρες αφότου κηρύχθηκε άγονος ο πρώτος διαγωνισμός.

Όπως ανέφερε στέλεχος της επιχείρησης, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο εκδήλωσης του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) για την παρουσίαση της ετήσιας έκθεσης για τον Ελληνικό Ενεργειακό Τομέα, στόχος είναι να διορθωθούν τα τρωτά σημεία των όρων που ίσχυαν στην προηγούμενη διαδικασία.

Αυτά αφορούν στην οριστικοποίηση των οικονομικών δεδομένων των μονάδων σε Μεγαλόπολη και Φλώρινα, καθώς και του μηχανισμού αποζημίωσης που θα εισπράττουν οι μονάδες για τη διασφάλιση ισχύος (ΑΔΙ).

Παράλληλα, θα πρέπει να «κλειδώσει» και η τιμή στην προμήθεια λιγνίτη για τη μονάδα της Μελίτης.

Η επιχείρηση έχει ξεκινήσει επαφές με ιδιώτες οι οποίοι απείχαν από τον προηγούμενο διαγωνισμό προκειμένου να υπάρξει διευρυμένη συμμετοχή στη νέα διαγωνιστική διαδικασία ενώ σύμφωνα με πηγές της επιχείρησης, σε συνεργασία με την Κομισιόν διερευνώνται οι δυνατότητες να τροποποιηθεί η συμφωνία μετόχων προκειμένου αυτή να καταστεί ελκυστικότερη για τους επενδυτές.

Στο ίδιο πλαίσιο, στέλεχος του υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα πώλησης υδροηλεκτρικών ενώ διέψευσε πληροφορίες οι οποίες αναφέρουν ότι η Κομισιόν είναι εκείνη που θα τρέξει το δεύτερο διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider