Ποδήλατα με ή χωρίς ταχύτητες, για στεριά ή θάλασσα, αρκεί να είναι ξύλινα. Αυτό είναι το νέο επιχειρηματικό «δόγμα» του Πωλ Ευμορφίδη, του ανθρώπου που εμπνεύστηκε και υλοποίησε τη γνωστή εταιρεία με φυσικά είδη ύπνου Coco-mat.

Ο δαιμόνιος Πόντιος, όμως, δεν ξέρει να… πατά φρένο. Οι ιδέες πέφτουν «βροχή» και ήδη έχει βάλει πλώρη για νέους επιχειρηματικούς προορισμούς. Σε στενή συνεργασία με τον αγαπημένο του αδερφό, Μιχάλη, κρατούν τα ηνία της «μαμάς» Coco-Mat τα τελευταία 30 χρόνια. «Είμαστε αχώριστοι. Η εμπιστοσύνη είναι φτωχή λέξη για να περιγράψει τη σχέση μας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα αδέρφια σχεδιάζουν προσεκτικά τα επόμενα βήματα της οικογένειας:

Η είσοδος στο Χρηματιστήριο

Όπως δήλωσε στο insider.gr ο Πωλ Ευμορφίδης, στις αρχές του 2019 αναμένεται η δημόσια εγγραφή της Μπλε Κέδρος, η πρώτη εταιρεία της οικογένειας που θα διαβεί την πόρτα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Η Μπλε Κέδρος είναι Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) και θα διαχειρίζεται τα εμπορικά ακίνητα της οικογένειας, δηλαδή τα καταστήματα της Coco-Mat, ένα χαρτοφυλάκιο ύψους 29 εκατ. ευρώ. Σε αυτό περιλαμβάνεται και η έκταση όπου χτίζεται και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους το τέταρτο 5αστερο ξενοδοχείο Coco-Mat στην οδό Φαλήρου στην περιοχή της Ακρόπολης.

Ήδη λειτουργούν δύο ξενοδοχεία της αλυσίδας: το Nafsika στην Κηφισιά και το Coco-Mat Eco Residences Serifos στη Βαγιά της Σερίφου. Έτοιμο είναι και το δεύτερο πολυτελές ξενοδοχείο στην Αθήνα, το Coco-Mat Hotel Athens, στο Κολωνάκι.

Ξύλινα ποδήλατα που… επιπλέουν

Το πραγματικό πάθος του Πωλ Ευμορφίδη, όμως, είναι τα ποδήλατα. Στο εργοστάσιο της εταιρείας στη Λυκόβρυση παράγονται πέντε τύποι ξύλινων ποδηλάτων, εκ των οποίων το ένα παιδικό. Τα ποδήλατα πωλούνται σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας στην Ελλάδα και το εξωτερικό –Ευρώπη και ΗΠΑ– και γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Ο ίδιος ο επιχειρηματίας είναι λάτρης του ξύλινου ποδηλάτου του και κάνει μακρινά ταξίδια, χιλιάδων χιλιομέτρων, με το Coco-Mat Bike.

Αυτό που δεν είναι γνωστό, όμως, είναι ότι βρίσκεται στα «σκαριά» και το πρώτο πλωτό ποδήλατο. Πρόκειται για έναν καινούργιο τύπο ποδηλάτου για νερό (water bike), το οποίο σε τίποτα δεν θυμίζει τα θαλάσσια ποδήλατα που γνωρίζουμε από παιδιά. Είναι κανονικά ποδήλατα που όμως… επιπλέουν! Η σχεδίαση του πλωτού ποδηλάτου από την Coco-Mat έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και η παραγωγή αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.

Οδοντόβουρτσα από ελιά και κρέμα σε κολοκύθα

Η νέα αγάπη του Πωλ Ευμορφίδη είναι το νέο brand «Zealots of Nature», το οποίο περιλαμβάνει φυσικά προϊόντα προσωπικής φροντίδας και ομορφιάς, όπως σαμπουάν, καλλυντικά, κρέμες, σαπούνια κ.α. Είναι τα προϊόντα που διατίθενται και στα 5στερα ξενοδοχεία της οικογένειας.

Ήδη, η Zealots of Nature καταγράφει τζίρο άνω των 2 εκατ. ευρώ και η οικογένεια «ποντάρει» πολλά στην ανάπτυξή της, ενδεχομένως και με διεύρυνση του λιανικού δικτύου διάθεσης, όπως τα φαρμακεία. «Γιατί να μην καλλιεργούμε τις συσκευασίες μας;» αναρωτήθηκε ο επιχειρηματίας και έτσι γεννήθηκε η ιδέα για κρέμες που θα πωλούνται μέσα σε μικρές κολοκύθες. Σε συσκευασίες οικολογικές και επαναχρησιμοποιούμενες, «οι κρέμες σε κολοκύθα θα να «μοσχοπουλιούνται» στα Harrod’s… γιατί όχι;», ρωτά με φυσικότητα.

Μια άλλη ιδέα που επεξεργάζεται η σχεδιαστική ομάδα του ομίλου είναι μια οικολογική οδοντόβουρτσα που θα παράγεται από φυσικά υλικά και, συγκεκριμένα, ελιά, και θα πωλείται μέσα σε φυσική συσκευασία από… μπαμπού.

Υπό δοκιμή είναι και το αυτοσχέδιο σκάφος «Zealots of Nature» που κάνει τα πρώτα του παρθενικά ταξίδια στον Αργοσαρωνικό και τις Κυκλάδες. Το ξύλινο σκάφος μήκους 10 μέτρων έχει 30άρα μηχανή και μπορεί να το οδηγήσει οποιοσδήποτε, χωρίς ειδικό δίπλωμα. «Σήμα κατατεθέν» είναι το ξύλινο ποδήλατο που είναι δεμένο στο… κατάρτι του.

Όταν οι ιδέες έρχονται σαν… χείμαρρος, κανείς δεν μπορεί να ξέρει ποιες θα πάρουν τον δρόμο για τη γραμμή παραγωγής. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι τα προϊόντα που φέρουν την υπογραφή του «Mr. Coco-Mat» είναι φτιαγμένα από φυσικά υλικά, με οικολογικές διαδικασίες και σεβασμό στο περιβάλλον.