Open Malls: Η απάντηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Open Malls: Η απάντηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Τρέχουν για να προλάβουν τις γιορτές των Χριστουγέννων οι εμπορικοί σύλλογοι των έξι πόλεων στις οποίες θα λειτουργήσουν πιλοτικά τα πρώτα «Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου» ή αλλιώς Open Malls.

Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη και Πάτρα έχουν ήδη μπει στην τελική ευθεία υλοποίησης μια ιδέας που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2011 και πλέον παίρνει σάρκα και οστά. Μάλιστα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Λάρισα έχουν προαναγγείλει ότι θα «ανοίξουν» μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη και ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Όπως δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, Βασίλης Κορκίδης, είναι θέμα ημερών η ολοκλήρωση των έργων για τη λειτουργία των έξι ανοικτών κέντρων εμπορίου που θα δημιουργηθούν σε ισάριθμες πόλεις της Ελλάδας.

Η ιδέα των Οpen Μalls γεννήθηκε ως μια προσπάθεια να απαντήσουν οι μικρές επιχειρήσεις στις μεγάλες. Δηλαδή ως μια προσπάθεια να αντεπεξέλθουν οι παραδοσιακές αγορές στον έντονο ανταγωνισμό που δέχονται από τα μεγάλα περιφερειακά εμπορικά κέντρα, τα Μalls, τα οποία συνήθως είναι πιο «φιλικά» στους καταναλωτές από την άποψη της παροχής σειράς υπηρεσιών. «Τα Ανοικτά Κέντρα Εμπορίου είναι το αντίδοτο στα λουκέτα που μαστίζουν τα τελευταία χρόνια την αγορά» δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.

Τουλάχιστον 1000 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις

Η χωροθέτηση των Open Malls έχει ήδη ολοκληρωθεί σε όλες τις πόλεις που πρόκειται να λειτουργήσουν και σ’ αυτά θα συμμετάσχουν πάνω από 1000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους. Υπενθυμίζεται ότι το πιλοτικό αυτό έργο συγχρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα του ΕΣΠΑ 2007-2013» και φορείς υλοποίησης του είναι οι κατά τόπους Εμπορικοί Σύλλογοι.

Ανάμεσα στις δράσεις που θα αναπτύσσονται στα Ανοικτά Εμπορικά Κέντρα είναι εμπορικές δράσεις από τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις όπως προσφορές και προωθητικές ενέργειες, αναβάθμιση του δημόσιου χώρου για την αντιμετώπιση θεμάτων σχετικά με την αισθητική και τη λειτουργία του δικτύου πεζοδρόμων, το φωτισμό, την καθαριότητα, τη διαχείριση του πράσινου, τον καλλωπισμό, τη διασφάλιση πρόσβασης για ΑμεΑ και τη διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων σε συνεργασία με τους δήμους ή άλλους φορείς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider