Επενδύσεις και διεύρυνση του δικτύου από τη Nespresso Hellas

Ρομίνα Νικηφόρου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Επενδύσεις και διεύρυνση του δικτύου από τη Nespresso Hellas
Νέα καταστήματα από τη Nespresso Hellas και υπηρεσία «Ανακύκλωση από το σπίτι».

Διευρύνει το δίκτυο της στην ελληνική αγορά και προχωρά σε νέες επενδύσεις το επόμενο διάστημα η Nespresso Hellas. Παράλληλα εγκαινιάζει μία νέα υπηρεσία Ανακύκλωσης για τους καταναλωτές της.

Δύο νέα καταστήματα της εταιρείας αναμένεται να ανοίξουν το επόμενο διάστημα, την ερχόμενη Παρασκευή στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen και τον Νοέμβριο, το πρώτο Nespresso Boutique στην επαρχία και συγκεκριμένα στην Πάτρα, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες πόλεις.

«Οι ρυθμοί επενδύσεων τα επόμενα χρόνια θα είναι αντίστοιχοι των προηγούμενων» όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης ο Αντώνης Αυγερόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Nespresso Hellas και υπεύθυνος για τη Nespresso στις υπόλοιπες χώρες των Βαλκανίων.

Συγκεκριμένα για την επέκταση του δικτύου καταστημάτων της, η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει στο μέλλον περίπου 6 εκατ. ευρώ, όσα περίπου επένδυσε και κατά τη διάρκεια της προηγούμενης οκταετίας.

Η Nespresso Hellas, σύμφωνα με τον κ. Αυγερόπουλο, πέτυχε το 2018 θετική ανάπτυξη ενώ από το 2011 όταν και ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα, τα μεγέθη της έχουν υπερδιπλασιστεί.

Οι πωλήσεις το 2018 ανήλθαν στα 24,5 εκατ. ευρώ έναντι 23,5 εκατ. ευρώ το 2017 ενώ η κερδοφορία προ φόρων και μετά αποσβέσεων στο ποσό των 800.000 ευρώ.

Ο αριθμός των εργαζομένων από 34 το 2011 ανέρχεται πλέον σε 140 άτομα ενώ η εταιρεία διαθέτει έξι καταστήματα στην Αθήνα και δύο στη Θεσσαλονίκη.

Στην Κύπρο η εταιρεία μετρά ήδη έξι καταστήματα ενώ στα Βαλκάνια η εταιρεία έχει ήδη παρουσία στις αγορές της Σερβίας, Σλοβενίας και Κροατίας ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει παρουσία και στη Βουλγαρία.

ΝΕΣΠΡΕΣΣΟ

Νέα υπηρεσία «Ανακύκλωση από το σπίτι»

Η εταιρεία θέτει σε εφαρμογή μια νέα υπηρεσία που θα δώσει τη δυνατότητα στους καταναλωτές που κάνουν παραγγελία στο σπίτι να παραδίδουν στο διανομέα των καψουλών Nespresso τα υλικά προς ανακύκλωση.

Όπως λέει ο κ. Αυγερόπουλος, στην Ελλάδα εφέτος εκτιμάται ότι θα ανακυκλωθούν 50% περισσότερες κάψουλες σε σχέση με πέρυσι.

Μάλιστα επισημαίνει ότι στις κάψουλες Nespresso, δεν ανακυκλώνεται μόνο η συσκευασία αλλά και το προϊόν. «Έχει επιλεγεί τα το αλουμίνιο ως το βέλτιστο υλικό και γιατί προστατεύει τα αρώματα του καφέ αλλά και γιατί ανακυκλώνεται αέναα.

Η εταιρεία έχει δημιουργήσει ήδη το δικό της δίκτυο ανακύκλωσης με μονάδες συλλογής καψουλών να έχουν τοποθετηθεί στις Nespresso Boutique και σε συνεργαζόμενα καταστήματα διανομής αλυσίδων ηλεκτρικών ειδών.

Ο όγκος των καψουλών που συγκεντρώνεται μεταφέρεται στο Κέντρο Ανακύκλωσης Κουτιών Αλουμινίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Αλουμινίου. Εκεί, ειδικά σχεδιασμένη μηχανή ανακύκλωσης καψουλών διαχωρίζει τον καφέ από το αλουμίνιο, το οποίο στη συνέχεια ανακυκλώνεται με τεχνολογία φιλική προς το περιβάλλον από την ΕΛΒΑΛ για την παραγωγή νέων προϊόντων αλουμινίου. Τα υπολείμματα του καφέ αξιοποιούνται για την παραγωγή κομποστ.

Στόχος είναι έως το 2020 όλοι οι καταναλωτές της εταιρείας να έχουν τη δυνατότητα να ανακυκλώνουν τις κάψουλες ενώ έως το 2025 το 50% των καψουλών που πουλάει η Nespresso να ανακυκλώνονται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider