ΕΒΖ: Πρόεδρος ο Ρώσσιος, Διευθύνων Σύμβουλος ο Μάνης

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΕΒΖ: Πρόεδρος ο Ρώσσιος, Διευθύνων Σύμβουλος ο Μάνης

Νέος πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης αναλαμβάνει ο Χρήστος Ρώσσιος, ενώ Διευθύνων Σύμβουλος ορίστηκε ο Παντελής Μάνης, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του insider.gr.

Το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα την Πέμπτη, ενώ σε αυτό, εκτός από τον γεωπόνο και υποψήφιο βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης, Χρήστο Ρώσσιο και το στέλεχος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, Παντελή Μάνη, μετέχουν επίσης οι: Χρήστος Βογιατζής, οικονομολόγος-φοροτεχνικός, Αντώνης Χατζηδιαμαντής, οικονομολόγος και πρώην δήμαρχος Λήμνου, Γεράσιμος Τσιαπάρας τραπεζικός και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς, Γαβριήλ Κερμανίδης, νομικός και Πέτρος Γάτσος, πρώην στελέχος της ΑΤΕ και μέλος προηγούμενων διοικήσεων της ΕΒΖ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έχει υποστηρίξει τη λειτουργία της ΕΒΖ και συνεχίζει να εργάζεται στην κατεύθυνση στήριξης της βιωσιμότητας της Βιομηχανίας αλλά και των τευτλοκαλλιεργητών, που την τροφοδοτούν με πρώτη ύλη.

Τις επόμενες μέρες το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΒΖ θα προχωρήσει στην υπογραφή των συμβάσεων με τους αγρότες για το 2016, ενώ ήδη εργάζεται για την εξυγίανση της βιομηχανίας, την εξοικονόμηση κόστους και τη σταδιακή αποπληρωμή των καλλιεργητών. Πολύ σύντομα θα είναι σε θέση να ανακοινώσει ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα εξόφλησης των παραγωγών.

Στην κατεύθυνση εξυγίανσης της ΕΒΖ έχει διαμορφωθεί πλαίσιο συμφωνίας με την πιστώτρια Τράπεζα Πειραιώς, βάσει του οποίου το χρέος θα περιοριστεί στο 1/3 του σημερινού.

Ρώσσιος: Προτεραιότητα η αποκατάσταση της αξιοπιστίας απέναντι στους Έλληνες τευτλοπαραγωγούς

Με προτεραιότητα την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της απέναντι στους Έλληνες τευτλοπαραγωγούς, στους οποίους άμεσα πρόκειται ν’ αρχίσει να αποπληρώνει τα οφειλόμενα από την περσινή τους παραγωγή, ύψους 8 εκατ. ευρώ, πιάνει δουλειά η νέα διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, όπως επισήμανε σε δηλώσεις του ο Χρήστος Ρώσσιος.

«Θα τους πούμε ότι τα πράγματα στη βιομηχανία αλλάζουν, ότι έχει εξασφαλιστεί η μείωση των χρεών της εταιρείας κατά το ένα τρίτο (στα 50 εκατ. ευρώ), ότι άμεσα θα αρχίσει η πληρωμή των χρωστούμενων της περυσινής χρονιάς, καθώς έχουν εξασφαλιστεί τα δύο τρίτα από τα 8 εκατ. ευρώ που τους οφείλονται», δήλωσε ο Χρήστος Ρώσσιος.

Σε ό,τι αφορά τις διεκδικήσεις των παραγωγών, ο νέος πρόεδρος της ΕΒΖ, είπε ότι θα καταβληθεί έντονη προσπάθεια για να καταβληθούν απ' τον ΟΠΕΚΕΠΕ τα χρήματα της ολοκληρωμένης διαχείρισης, ενώ τόνισε ότι στόχος της διοίκησης της ΕΒΖ, είναι να υπογραφούν την επόμενη εβδομάδα οι νέες συμβάσεις με τους παραγωγούς για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, έχοντας ως στόχο, με την αύξηση του ποσού της συνδεδεμένης ενίσχυσης, να μπούνε στην τευτλοκαλλιέργεια μέχρι και 150.000 στρέμματα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider