Οργιάζουν οι φήμες για συγχώνευση UBS – Credit Suisse

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Οργιάζουν οι φήμες για συγχώνευση UBS – Credit Suisse
Οι φήμες ωθούν σε ράλι τις μετοχές των δύο κολοσσών του ελβετικού χρηματοπιστωτικού τομέα.

Έντονη είναι η φημολογία τις τελευταίες ώρες πως δύο από τις ισχυρότερες ελβετικές τράπεζες επεξεργάζονται σχέδια για μεταξύ τους συγχώνευση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδουν ελβετικά μέσα ενημέρωσης, οι πρόεδροι των UBS και Credit Suisse εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε συγχώνευση, με στόχο να δημιουργήσουν μια από τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές τράπεζες.

Όπως μεταδίδει το Inside Paradeplatz, επικαλούμενο πηγές με γνώση των διαδικασιών, ο επικεφαλής της UBS, Axel Weber, βρίσκεται σε συζητήσεις με τον πρόεδρο της Credit Suisse, Urs Rohner, προκειμένου να εξερευνήσουν την πιθανότητα της συγχώνευσης. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, για τα εν λόγω σχέδια έχει ήδη ενημερωθεί ο Ελβετός υπουργός Οικονομικών, Ueli Maurer, ενώ μια συμφωνία δεν αποκλείεται ακόμη και στις αρχές του 2021.

Πιθανές οι περικοπές έως και 15.000 θέσεων εργασίας διεθνώς

Μια συγχώνευση των δύο ελβετικών τραπεζικών κολοσσών μπορεί να οδηγήσει σε περικοπές 10-20% στις θέσεις εργασίας, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 15.000 θέσεις διεθνώς.

Οι φήμες για επικείμενη συγχώνευση ωθούν σε ράλι τις μετοχές των UBS και Credit Suisse, οι οποίες μετρούν απώλειες 7% και 23% αντίστοιχα, από τις αρχές του 2020, λόγω της πανδημικής κρίσης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider