Μηνύουν τη Victoria’s Secret για φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης και διακρίσεων

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μηνύουν τη Victoria’s Secret για φαινόμενα σεξουαλικής παρενόχλησης και διακρίσεων
Συνεχίζονται οι δύσκολες ώρες για τη Victoria's Secret. Νέες δικαστικές περιπέτειες έρχονται να κλονίσουν περισσότερο τη διάσημη εταιρεία.

Σε νέες περιπέτειες μπαίνει η Victoria’s Secret, την ώρα που δίνει μάχη για να ορθοποδήσει μετά το πλήγμα που προκάλεσε διεθνώς η πανδημία του κορονοϊού.

Όπως μεταδίδει το CNBC, μέτοχος της L Brands, της μητρικής της διάσημης εταιρείας εσωρούχων, κατέθεσε μήνυση σε βάρος της, καταγγέλλοντας πως η εταιρεία έχει υιοθετήσει μια «τοξική κουλτούρα διακρίσεων και φαινομένων σεξουαλικής παρενόχλησης» εδώ και πολλά χρόνια.

Τη μήνυση κατέθεσε χθες Πέμπτη ο μέτοχος John Giarratano, ζητώντας αρχικά να έχει πρόσβαση στα οικονομικά βιβλία της εταιρείας. Κατά τις πληροφορίες, καταγγέλλει πως δεν είναι ορθή η μεταχείριση των υπαλλήλων και των μοντέλων που απασχολεί η Victoria’s Secret, καθώς φέρεται να μεταχειρίζεται το ανθρώπινο δυναμικό της σαν «αντικείμενα του σεξ».

Διαβάστε επίσης:

Η μήνυση σε βάρος της εταιρείας αποτελεί ένα ακόμη πρόβλημα στη μακρά λίστα προκλήσεων που καλείται να διαχειριστεί εδώ και μήνες.

Στις αρχές Μαΐου, η Sycamore Partners - η εταιρεία που απέκτησε το 55% της Victoria's Secret στα τέλη του περασμένου Φεβρουαρίου - ακύρωσε τη συμφωνία.

Σε μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Sycamore Partners, είχε καταγγείλει πως οι δράσεις που έλαβε η Victoria's Secret ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού, όπως το «λουκέτο» σε καταστήματα, η μείωση της παραγωγής και η μη καταβολή μισθώματος για τον μήνα Απρίλιο, παραβίαζαν τη συμφωνία που σύναψαν οι δύο πλευρές τον Φεβρουάριο.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στις 20 του περασμένου Φεβρουαρίου το 55% της διάσημης εταιρείας εσωρούχων πέρασε στα χέρια της Sycamore Partners, έναντι τιμήματος ύψους 525 εκατ. δολαρίων. Ήταν τότε που οι αναλυτές ανέμεναν ένα πιο λαμπρό μέλλον για τη Victoria's Secret, μετά από αρκετούς δύσκολους μήνες. Ωστόσο, το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού έβαλε φρένο στα σχέδια της εταιρείας.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2020, οι καθαρές πωλήσεις της Victoria Secret’s κατέγραψαν πτώση 37%, ενώ στα τέλη Μαΐου, η L Brands ανακοίνωσε ότι θα βάλει «λουκέτο» σε περισσότερα από 200 υποκαταστήματα εφέτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider