Αυτοί είναι οι πιο κερδισμένοι επιχειρηματίες της δεκαετίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αυτοί είναι οι πιο κερδισμένοι επιχειρηματίες της δεκαετίας
Σχεδόν όλοι οι δισεκατομμυριούχοι της λίστας με τα μεγαλύτερα έσοδα της δεκαετίας έχουν ένα κοινό «μυστικό».

Τη φιλοσοφία του Γουόρεν Μπάφετ φαίνεται πως «μοιράζονται» οι πιο κερδισμένοι δισεκατομμυριούχοι του 2019.

Σύμφωνα με το Forbes, η «φιλοσοφία» αυτή λέει να «αγοράζεις και να κρατά μετοχές 'για πάντα'». Στην περίπτωση του Γουόρεν Μπάφετ, αυτό το σκεπτικό έχει αποδώσει καρπούς, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της Coca Cola.

Για του λόγου το αληθές, ο Γουόρεν Μπάφετ δεν έχει πουλήσει ποτέ, μέχρι τώρα, καμία μετοχή της Berkshire Hathaway και περίπου το 98% της περιουσίας του αποτελείται από μετοχές της εταιρείας.

Παρά το γεγονός πως «δώρησε» μεγάλα ποσοστά μετοχών της Berkshire Hathway για φιλανθρωπικούς σκοπούς το 2016, - σχεδόν 34 δισ. δολάρια συνολικά, ο μεγιστάνας των επενδύσεων «αποχαιρετά» το 2019 με περιουσία που ξεπερνά τα 89 δισ. δολάρια. Καταγράφοντας αύξηση κατά 42 δισ. δολάρια, περίπου, από την περιουσία που δήλωνε το 2010.

Η στρατηγική αυτή έχει «δουλέψει» για τους περισσότερους

Σύμφωνα με το Forbes, οχτώ στους δέκα από τους πιο κερδισμένους επιχειρηματίες της δεκαετίας αντλούν το 80% της περιουσίας τους από μετοχές σε εταιρείες που είτε ίδρυσαν, είτε βρίσκονταν σε ηγετική θέση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σε αυτή την κατηγορία, εκτός από τον Γουόρεν Μπάφετ βρίσκονται, ο CEO της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, o CEO της LVMH, Μπερνάρ Αρνό και ο Τζεφ Μπέζος της Amazon.

Μάλιστα, ο τελευταίος, μπορεί το 2019 να «πλήρωσε» το ακριβότερο διαζύγιο στην ιστορία, όμως κατάφερε να είναι και ο πιο κερδισμένος από όλους!

Αυτή η δεκαετία «πρόσθεσε» 97,4 δισ. δολάρια στην περιουσία του Τζεφ Μπέζος και ενώ το 2010 ήταν στη θέση No43 της κατάταξης με τους πιο πλούσιος ανθρώπους του κόσμου, σήμερα – είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, με περιουσία που ξεπερνά τα 110 δισ. δολάρια.

Στην ίδια «λίστα» με τους πιο κερδισμένους επιχειρηματίες της δεκαετίας, βρίσκει κανείς και τον Τζακ Μα, το 60% της περιουσίας του οποίου αποτελείται από μετοχές της Alibaba. Η εταιρεία εισήλθε στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 2014 και ήταν η μεγαλύτερη IPO της εποχής της. Σύμφωνα με το Forbes, ξεκίνησε την επιχειρηματική του καριέρα πριν 20 χρόνια με κεφάλαιο 60.000 δολαρίων και πλέον είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Κίνας.

Μοναδική εξαίρεση της λίστας αυτής, στη «στρατηγική» του Γουόρεν Μπάφετ που δεν θέλει να «αφήνει» «ποτέ» τις μετοχές του από επιτυχημένες εταιρείες, είναι ο Μπιλ Γκέιτς.

Ο ιδρυτής της Microsoft αύξησε την περιουσία του κατά 54,6 δισ. δολάρια την περασμένη δεκαετία, όμως επέλεξε να πουλήσει και να χαρίσει την πλειοψηφία των μετοχών του στον τεχνολογικό γίγαντα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider