«Η μείωση των επιτοκίων της Fed πριν από τρεις εβδομάδες δεν ανοίγει τον δρόμο για νέες μειώσεις στο μέλλον» συναινούν οι αξιωματούχοι της κεντρικής αμερικανικής τράπεζας, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, σήμερα Τετάρτη.

Οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας εκτιμούν ότι η μείωση των επιτοκίων τον περασμένο Ιούλιο είναι μια κίνηση «προσαρμογής», μια φράση που χρησιμοποίησε πρόσφατα ο επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας, Jerome Powell.

Υπενθυμίζεται εδώ πως η Fed μείωσε τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης τον Ιούλιο, στο εύρος 2% -2,5%, στην πρώτη μείωση επιτοκίων για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια.

Ωστόσο, οι αξιωματούχοι δεν έχουν δεσμευθεί για μελλοντικές μειώσεις επιτοκίων, παρά το γεγονός πως οι αγορές στοιχηματίζουν σε μια σειρά από αυτές.

Τα πρακτικά της Fed δόθηκαν στη δημοσιότητα, την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ζητά πιο επιθετική πολιτική από την κεντρική τράπεζα και συγκεκριμένα μείωση των επιτοκίων της έως και κατά 1%.