Πτώση 20% στην κερδοφορία της Standard Chartered

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πτώση 20% στην κερδοφορία της Standard Chartered
Η τράπεζα εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 618 εκατ. ευρώ, σημαντικά χαμηλότερα έναντι των κερδών ύψους 2,2 δισ. ευρώ που ανέμεναν οι αναλυτές.

Μείωση των καθαρών κερδών της κατά 20% ανακοίνωσε για το 2018 η Standard Chartered, καθώς μια σειρά δύσκολων υποθέσεων ιρανικών συμφερόντων «βάρυναν» τα οικονομικά της μεγέθη.

Ειδικότερα, για το σύνολο του 2018, η τράπεζα – γνωστή για τις αυξημένες δραστηριότητες σε Μέση Ανατολή, Ασία και Αφρική – εμφάνισε καθαρά κέρδη ύψους 618 εκατ. δολάρια, σημαντικά χαμηλότερα έναντι των κερδών ύψους 2,2 δισ. δολάρια που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η Standard Chartered ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα καταβάλλει πρόστιμα της τάξης των 900 εκατ. δολαρίων, μετά από έρευνες των αμερικανικών αρχών για παραβάσεις που σχετίζονται με πελάτες ιρανικών συμφερόντων.

Τα λειτουργικά κέρδη κατέγραψαν αύξηση κατά 2,5% για να διαμορφωθούν στα 14,79 δισ. δολάρια, ενώ το λειτουργικό κόστος σημείωσε άνοδο στα 10,46 δισ. δολάρια.

Η τράπεζα ανακοίνωσε, τέλος, ότι για το 2018 θα διανείμει μέρισμα της τάξης των 15 σεντς ανά μετοχή, αυξημένο κατά 36% από τα 11 σεντς ανά μετοχή που είχε διανείμει το 2017.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider