Οι περισσότεροι θεωρούν ότι το VW Golf αποτελεί το πιο γνωστό μοντέλο της γερμανικής εταιρείας και όχι άδικα, καθώς η εμπορική του πορεία παραμένει σε εξαιρετικά επίπεδα. Ωστόσο, δεν είναι το μόνο Volkwagen με «φανατικό» κοινό, ειδικά όσο το Passat παραμένει στο «παιχνίδι». Πόσο μάλλον, όταν το μεσαίο σεντάν της VW λαμβάνει και το απαραίτητο φρεσκάρισμα, παρουσιάζοντας με κάθε επισημότητα την ανανεωμένη γκάμα του, με προορισμό την ευρωπαϊκή αγορά. 

VW Passat Facelift

Σχεδιαστικά, οι διαφοροποιήσεις αφορούν κυρίως στους νέους προφυλακτήρες εμπρός και πίσω, καθώς και στην ανασχεδιασμένη εμπρόσθια μάσκα, με τα επίσης νέα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, να χεχωρίζουν χάρη στο γνωστό από το Touareg «IQ.LIGHT», για ακόμη καλύτερο φωτισμό, άρα και πιο ασφαλείς μετακινήσεις. Και στο εσωτερικό του ανανεωμένου Passat, οι αλλαγές είναι στα «σημεία», με το σύστημα infotainment να εφοδιάζεται με οθόνη αφής η οποία είναι διαθέσιμη σε τρεις διαστάσεις (6,5, 8 και 9,2 ιντσών). Παράλληλα, διαθέτει πληθώρα λειτουργίων και εφαρμογών, από απλή χρήση ηχοσυστήματος, έως πλοήγηση με πληροφορίες κίνησης σε πραγματικό χρόνο.

VW Passat Facelift

Συστήματα όπως το «Travel Assist» με το οποίο το ανανεωμένο Passat μπορεί να κινηθεί μερικώς αυτοματοποιημένα σε ταχύτητες έως 210 χλμ./ώρα, καθώς και το IQ.DRIVE, το οποίο παρέχει στον οδηγό μια σειρά χρήσιμων συστημάτων, όπως το cruise control με δυνατότητα πρόβλεψης, σύστημα διατήρησης λωρίδας, υποβοήθηση διεύθυνσης έκτακτης ανάγκης, υποβοήθηση ρυμούλκησης κ.α., είναι διαθέσιμα στην ανανεωμένη εκδοχή του γερμανικού σεντάν, είτε στον προαιρετικό, είτε στον βασικό εξοπλισμό του. 

VW Passat Facelift

Σε ότι αφορά στην «καρδιά» του ανανεωμένου Passat, συναντάμε τρεις βενζινοκινητήρες TSI, τον 1.5 TSI με απόδοση 150 ίππων και τον 2λιτρο με ισχύ 190 και 272 ίππων. Διαθέσιμα είναι επίσης και τέσσερα diesel μοτέρ TDI. Στη βάση τους βρίσκεται ο 1.6 TDI των 120 ίππων, ενώ υπάρχει και ο 2λιτρος των 190 και 240 ίππων. Ωστόσο, την παράσταση κλέβει ο 2λιτρος TDI Evo, ο οποίος αποδίδει 150 ίππους και λιγότερες εκπομπές CO2 κατά 10 γρμ./χλμ σε σχέση με τον προκάτοχο του.

VW Passat Facelift

Να σημειωθεί επίσης ότι το ανανεωμένο Passat διατίθεται και ως plug-in υβριδικό στην έκδοση GTE, με την ηλεκτρική του αυτονομία να επεκτείνεται στα 55 χιλιόμετρα και την συνδυαστική του ισχύ να ανέρχεται σε 218 ίππους, κατόπιν συνεργασίας ενός κινητήρα βενζίνης 1.4 TSI και ενός ηλεκτροκινητήρα. Τέλος, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ανανεωμένο Volkswagen Passat θα είναι διαθέσιμο στα τέλη Αυγούστου.