Στην 28η Διεθνή Έκθεση Agrotica, τη μεγαλύτερη έκθεση γεωργίας και κτηνοτροφίας στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη συμμετείχε δυναμικά για 5η συνεχή φορά η Εθνική Τράπεζα.

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε στις 30/1/2020-2/2/2020 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.  Στο περίπτερο της Εθνικής Τράπεζας, αγρότες και επιχειρηματίες του κλάδου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τα εξειδικευμένα στελέχη της Τράπεζας για το σύνολο των τραπεζικών προϊόντων και λύσεων που προσφέρει, όπως:

  • Λογαριασμός «Αγροτικές Ενισχύσεις» - Κάρτα του Αγρότη* και καταθετικός λογαριασμός ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ PLUS. Πρόκειται για προϊόντα διαχείρισης του συναλλακτικού κυκλώματος του αγρότη με ειδικά χαρακτηριστικά, τα οποία προσφέρονται με ευνοϊκούς όρους. Με την Κάρτα του Αγρότη παρέχεται άμεση ρευστότητα που συνδέεται με το ύψος της αγροτικής ενίσχυσης για τη χρηματοδότηση των γεωργικών και κτηνοτροφικών αναγκών του παραγωγού. Μέσω των ειδικών προϊόντων των Αγροτικών Ενισχύσεων γίνεται η είσπραξη του συνόλου των πληρωμών ΟΠΕΚΕΠΕ.
  • Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας: με το πρόγραμμα αυτό η Τράπεζα χρηματοδοτεί, μέσω της ειδικής κάρτας ΑΓΡΟΚΑΡΤΑ DEBIT MASTERCARD, μέρος του κόστους παραγωγής αγροτών και κτηνοτρόφων, τα προϊόντα των οποίων θα αγοραστούν από συνεργαζόμενη με την Τράπεζα εμπορική ή μεταποιητική επιχείρηση, βάσει Συμβολαίου Αγοραπωλησίας.
  • Δυνατότητες χρηματοδότησης για την υλοποίηση επενδυτικών σχεδίων στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, καθώς και για την αγορά παγίων ή την κάλυψη αναγκών κεφαλαίου κίνησης
  • Χρηματοδοτικά προγράμματα EASI και COSME.

αγρότης

Η Εθνική Τράπεζα, με τη συμμετοχή της στην έκθεση επιβεβαιώνει ότι στρατηγική της βούληση είναι η στήριξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, τομέων που συμβάλλουν καθοριστικά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Παράλληλα, φροντίζει για τη  διαχρονική κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών των αγροτών μέσω εξειδικευμένων προϊόντων και προγραμμάτων, καθώς και την ενίσχυση της αγροτικής ανάπτυξης με λύσεις για την τεχνολογική και περιβαλλοντική αναβάθμιση της παραγωγής.

 

Η «Κάρτα του Αγρότη» είναι ιδιοκτησία της Εθνικής Τράπεζας και εκδίδεται υπό τους όρους και προϋποθέσεις, που έχουν συμφωνηθεί με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.