Ελενίδης: Success story με πρωταγωνιστή τα τρίγωνα Θεσσαλονίκης

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ελενίδης: Success story με πρωταγωνιστή τα τρίγωνα Θεσσαλονίκης

Μία αυθεντική συνταγή η οποία περνά από γενιά σε γενιά και έχει κατακτήσει όλη την Ελλάδα συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της και αναπτύσσεται χωρίς να ξεχνά ωστόσο τις παραδοσιακές μεθόδους που την κατέστησαν συνώνυμο του ελληνικού παραδοσιακού γκουρμέ γλυκού. Πρόκειται για την εταιρεία «Ελενίδης» στη Θεσσαλονίκη η οποία είναι γνωστή για τα χειροποίητα τρίγωνα Πανοράματος του ιδρυτή της, Γιώργου Ελενίδη, τα οποία είναι γνωστά σε όλη την επικράτεια για την αυθεντική γεύση τους που είναι αναλλοίωτη από το 1960, τη χρονιά που δημιουργήθηκαν από τον ίδιο.

Η πλούσια κρέμα και το τραγανό φύλλο είναι ανακαλύψεις του Γιώργου Ελενίδη, που περνούν από γενιά σε γενιά και κατασκευάζονται ακόμη με βάση την παραδοσιακή συνταγή. Ο ίδιος ζήλος υπάρχει και στη δημιουργία των υπόλοιπων προϊόντων του εργαστηρίου, παλαιών και νέων. Όλα τα γλυκά δημιουργούνται μέσα στο υπερσύγχρονο εργαστήριο με όλες τις προδιαγραφές που απαιτούνται, με επιλεγμένες πρώτες ύλες από συγκεκριμένα μέρη της Ελλάδας.

Οι πρώτες ύλες συλλέγονται από μέρη της Ελλάδας που πρωτοπορούν σε συγκεκριμένα προϊόντα. Φράουλες από την Κατερίνη, καρύδια από τα βουνά της Ροδόπης, σαλέπι από τη Φλώρινα, γάλα από πρότυπη φάρμα του Κιλκίς, ξερά σύκα από την Εύβοια, φρέσκα αυγά από μονάδα της Θεσσαλονίκης, ελληνική ζάχαρη, κουβερτούρες ΙΟΝ, χειροποίητο φύλλο κρούστας από παραδοσιακό εργαστήριο, που παρασκευάζεται αποκλειστικά για την εταιρεία Γ. Ελενίδη.

Τα τελευταία τρία χρόνια η παραγωγική μονάδα της Γ. Ελενίδης, έχει μεταφερθεί σε ιδιόκτητο κτίριο 1.000τ.μ. που βρίσκεται στο 17ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Περαίας στην περιοχή Καρδίας. Το προσωπικό (τεχνίτες και εργάτες , που οι περισσότεροι βρίσκονται στην εταιρία πάνω από δέκα χρόνια) δουλεύει σε ένα περιβάλλον άψογα διαμορφωμένο, σύμφωνα με τις τελευταίες υγειονομικές και κτηνιατρικές διατάξεις , και παράγει τις χειροποίητες παραδοσιακές δημιουργίες της εταιρίας.

Όπως αναφέρει η εταιρεία «ήταν τα δύσκολα χρόνια λίγο μετά τον πόλεμο, όταν ο Γιάννης Ελενίδης είχε μια ιδέα που έμελλε να αλλάξει τα δεδομένα στη γεύση. Μοιράζοντας γάλα μέχρι τότε και φτιάχνοντας ρυζόγαλα και κρέμες που κέρδισαν την αγάπη του κόσμου, προχώρησε ένα βήμα παραπάνω: Ξεκίνησε, το 1956, να φτιάχνει γλυκίσματα από φύλλο κρούστας που τα γέμιζε με κρέμα δικής του έμπνευσης. Το φύλλο ήταν χειροποίητο, τα υλικά διαλεχτά, η συνταγή μοναδική και ο Γιάννης Ελενίδης πρόσθεσε το μεράκι του δημιουργώντας το τρίγωνο που αγαπήθηκε απ’ όλους και απέκτησε φήμη που σύντομα ταξίδεψε σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Ελενίδης: Success story με πρωταγωνιστή τα τρίγωνα Θεσσαλονίκης
Ελενίδης: Success story με πρωταγωνιστή τα τρίγωνα Θεσσαλονίκης
Ελενίδης: Success story με πρωταγωνιστή τα τρίγωνα Θεσσαλονίκης
Ελενίδης: Success story με πρωταγωνιστή τα τρίγωνα Θεσσαλονίκης
Ελενίδης: Success story με πρωταγωνιστή τα τρίγωνα Θεσσαλονίκης
Ελενίδης: Success story με πρωταγωνιστή τα τρίγωνα Θεσσαλονίκης

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider