Aύξηση κερδών του δεύτερου τριμήνου ανακοίνωσε την Τρίτη η Visa που επωφελήθηκε από την άνοδο 8% στον όγκο πληρωμών με κάρτα ενώ ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 30 δισ. δολαρίων.
Η εταιρεία πληρωμών κατέγραψε προσαρμοσμένα κέρδη 5,4 δισ. δολαρίων, ή 2,76 δολαρίων ανά μετοχή, στο τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου, σε σύγκριση με 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 2,51 δολάρια ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.
Οι καταναλωτικές δαπάνες των ΗΠΑ παρέμειναν ανθεκτικές στο τρίμηνο, χάρη στην ισχυρή αύξηση των μισθών και τα χαμηλά ποσοστά ανεργίας, παρόλο που ορισμένοι πελάτες μείωσαν τα έξοδά τους λόγω των προσδοκιών για τον πληθωρισμό που επιδεινώθηκαν από τους δασμούς και τις ανησυχίες για την ανάπτυξη.
Η απόφαση του Τραμπ να επιβάλει υψηλούς δασμούς στους εμπορικούς εταίρους των ΗΠΑ ήρθε ακριβώς στο τέλος του τριμήνου και θα μπορούσε να πλήξει την καταναλωτική εμπιστοσύνη και να μειώσει τις δαπάνες, τόνισαν οι αναλυτές σύμφωνα με το Reuters.