Johnson & Johnson: Διακανονισμός 6,5 δισ. δολαρίων για το ύποπτο παιδικό ταλκ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Johnson & Johnson: Διακανονισμός 6,5 δισ. δολαρίων για το ύποπτο παιδικό ταλκ
Στην καταβολή 6,5 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει η Johnson & Johnson για να επιλύσει τις χιλιάδες αγωγές στις ΗΠΑ

Στην καταβολή 6,5 δισ. δολαρίων ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει η Johnson & Johnson για να επιλύσει τις χιλιάδες αγωγές στις ΗΠΑ που υποστηρίζουν ότι το παιδικό ταλκ της όπως και άλλα προϊόντα της, θεωρούνται ύποπτα για την ανάπτυξη καρκίνου των ωοθηκών.

Ο νέος βελτιωμένος διακανονισμός της φαρμακοβιομηχανίας, που σηματοδοτεί την τρίτη προσπάθεια της J&J να βάλει τέλος στη συγκεκριμένη μακροχρόνια δικαστική διαμάχη, προβλέπει την καταβολή περίπου 6,48 δισ. δολάρια τα επόμενα 25 χρόνια σε περισσότερα από 50.000 άτομα που μήνυσαν την εταιρεία, με αποτέλεσμα το συνολικό ποσό της αποζημίωσης να ανεβαίνει στα 11 δισ. δολάρια, μια αύξηση 2,1 δισ. σε σχέση με την προηγούμενη προσφορά,

Περίπου το 99% των αγωγών που σχετίζονται με το ταλκ -το οποίο έχει πλέον αποσυρθεί από την αγορά- κατατέθηκαν εναντίον της J&J και των θυγατρικών της, και αφορούν στην συσχέτιση πρόκλησης καρκίνου των ωοθηκών.

Σύμφωνα με το CNBC, η συμφωνία, η οποία προς το παρόν δεν έχει εγκριθεί από τους ενάγοντες, θα επιτρέψει στην J&J να επιλύσει τις αγωγές μέσω μιας τρίτης αίτησης πτώχευσης της θυγατρικής εταιρείας LTL Management.

Θα ακολουθήσει μια τρίμηνη περίοδος ψηφοφορίας για τους ενάγοντες, με την ελπίδα να επιτευχθεί η συναίνεση που απαιτείται για τη διευθέτηση των ισχυρισμών για την πρόκληση καρκίνου, και η οποία επίσης θα αποτρέψει στο μέλλον παρόμοιες αγωγές. Για να συμβεί αυτό, το 75% των εναγόντων πρέπει να ψηφίσει υπέρ του διακανονισμού.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Starbucks: Πτώση 16% της μετοχής μετά τo αδύναμο Q2 - Υποβαθμίζει το ετήσιο guidance

Fed: Οι χρησμοί Πάουελ για τα επιτόκια - Τι εμποδίζει προς το παρόν τη μείωση

Pfizer: Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις έσοδα και κέρδη το πρώτο τρίμηνο - Αναβαθμίζει το guidance για το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider