Νέες επενδύσεις δρομολογεί η ελληνική εταιρεία που φτιάχνει το σκάφος του Armani

Νίκη Παπάζογλου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέες επενδύσεις δρομολογεί η ελληνική εταιρεία που φτιάχνει το σκάφος του Armani
riginos
Νέες επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ναυπηγείου.

Νέες επενδύσεις ύψους 7,5 εκατ. ευρώ για την κατασκευή ναυπηγείου που εξειδικεύεται στα super yachts και την διεύρυνση των δραστηριοτήτων της, δρομολογεί η Riginos Yachts, καθώς η νέα γενιά να διαδέχεται την προηγούμενη στο τιμόνι της επιχείρησης αξιοποιώντας και την παρακαταθήκη 40 χρόνων της εταιρείας στο χώρο. Παράλληλα η Riginos που ασχολείται αυτή την περίοδο αυτή την περίοδο με το limo tender που θα τοποθετήσει στο superyacht που έχει σχεδιάσει ο Armani, ποντάρει στην άνοδο που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια το yachting και ενισχύει το νεοιδρυθέν τμήμα financing, για την χρηματοδότηση της αγοράς σκαφών με ιδιαίτερα ελκυστικούς όρους για τους πελάτες.

Το νέο ναυπηγείο

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν εχθές τα στελέχη της Riginos Yachts σε δημοσιογραφική εκδήλωση, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει περί τα 7,5 εκατ. ευρώ για να εγκαινιάσει ένα ναυπηγείο σκαφών yachts στις νέες εγκαταστάσεις της που δημιουργεί στα νότια. Για το σκοπό αυτή η εταιρεία έχει αγοράσει ιδιόκτητη έκταση 12 στρεμμάτων, με στόχο να δημιουργήσει εκεί ένα ναυπηγείο που θα κατασκευάζονται πολυτελή superyacht tenders καθώς και σκάφη για άλλα ναυπηγεία.

Εντός της έκτασης θα δημιουργηθεί και ένα show room σκαφών 5.000 τ.μ., καθώς και ένα εξωτερικό showroom 7.000 τ.μ., το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γιώργος Ρηγινός, CEO της Riginos Yachts.

«Το συγκεκριμένο επιχειρηματικό εγχείρημα θα τονώσει σημαντικά την αναπτυξιακή προοπτική και τις επιδόσεις της εταιρείας μας, καθώς η ζήτηση για υπηρεσίες όπως αυτές που προσφέρουμε διαφαίνεται σταθερή. Παράλληλα, πρόκειται να δημιουργήσει περί τις 25 νέες θέσεις εργασίας».

Ο ίδιος σημείωσε μάλιστα ότι πέρα από τις αναπτυξιακές προοπτικές που δημιουργεί το νέο εγχείρημα για την επιχείρηση, ενισχύει και τη πρωτοκαθεδρία της Ελλάδας στο διεθνή κλάδο του yachting και του θαλάσσιου τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χώρας μας είναι νούμερο ένα στον κόσμο σε ποσοστό ναύλωσεων σκαφών, τα τελευταία χρόνια, ξεπερνώντας ακόμα και τη Νότια Γαλλία που μέχρι πρότινος κρατούσε τα σκήπτρα στη συγκεκριμένη κατάταξη. Το γεγονός σύμφωνα με τα στελέχη της Riginos, εδράζεται σε παράγοντες, όπως η αύξηση του τουρισμού, η αναβάθμιση των μαρίνων και η επακόλουθη προσέλκυση προσέλευση ξένων σκαφών καθώς και η αύξηση στις αγορές νέων σκαφών λόγω του ΕΣΠΑ.

Η εν λόγω επένδυση όπως εξήγησαν τα στελέχη της Riginos, θα χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια ενώ ένα μικρό μέρος (1,3 εκατ. ευρώ) θα προέλθει από το Ταμείο Ανάκαμψης κι Ανθεκτικότητας κι από την υπαγωγή του εν λόγω σχεδίου στο καθεστώς ενίσχυσης να «Επιχειρηματικότητα Μικρών Επιχειρήσεων» του Υπουργείου Ανάπτυξης.

Η κίνηση έρχεται δε σε μια περίοδο που ο κλάδο γνωρίζει μεγάλη ανάπτυξη, παρότι οι γεωπολιτικές εξελίξεις και η πληθωριστική κρίση δείχνουν να έχουν τραβήξει προς ώρας, ένα μικρό φρένο. Ενδεικτικό της ζήτησης είναι ότι για τα ελληνικά ναυπηγεία υπάρχει σήμερα waiting list η οποία μπορεί να φτάνει και τα 2 χρόνια, διάρκεια που δεν έχει καταγραφεί ποτέ στο παρελθόν. Σε αυτό το πλαίσιο η Riginos εκτιμά ότι η νέα επένδυση θα έχει αποσβεστεί σε περίπου 10 χρόνια αν η ζήτηση συνεχιστεί και η εταιρεία συνεχίσει να αναπτύσσεται με τους ίδιους ρυθμούς που τα τελευταία χρόνια φτάνουν το 20%. Να θυμίσουμε ότι το 2023 ο τζίρος για την εταιρεία έκλεισε στα 6,5 εκατ. ευρώ με την κερδοφορία της να ανέρχεται στο 10%-20% αυτού του ποσού.

Είσοδος στη χρηματοδότηση αγοράς σκάφους

Πέρα από το νέο ναυπηγείο η εταιρεία σχεδιάζει να διευρύνει και το σύνολο των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της και σχετίζονται με τα σκάφη τους. Σε αυτό το πλαίσο έχει ήδη προβεί στη δημιουργία ενός νέου τμήματος financing (Riginos Financing), το οποίο ασχολείται αποκλειστικά με τη χρηματοδότηση αγοράς σκαφών με ιδιαίτερα ελκυστικούς όρους για τους πελάτες, με στόχο να καλύψει ένα κενό που υπήρξε στην αγορά μετά την κρίση, όπου οι τράπεζες πάτησαν φρένο στις χρηματοδοτήσεις τέτοιων ειδών.

Σε αυτό το πλαίσιο το χρηματοδοτικό τμήμα της Riginos σχεδιάζει να προσφέρει χρηματοδότηση για την αγορά σκάφους που φτάνει έως το 70% της αξίας του, με απλουστευμένο τρόπο έγκρισης, 15 χρόνια διάρκειας και επιτόκια που ξεκινούν από 4,99%. Το προϊόν γίνεται σε συνεργασία με τράπεζες του εξωτερικού.

40 χρόνια πορείας

Με ιστορία από το 1983, η RIGINOS Yachts είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείας yachting στην Ελλάδα και προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, όπως εκπροσώπηση ξένων ναυπηγείων στην Ελλάδα, αγοροπωλησία μεταχειρισμένων σκαφών, ναυλώσεις και διαχείρισης σκαφών.

Σήμερα, εκπροσωπεί ορισμένα από τα κορυφαία ναυπηγεία σκαφών παγκοσμίως, όπως Nimbus Boats, Jeanneau Yachts κ.ά., και είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες πώλησης tender στην Ευρώπη.

Επίσης, από το 2016, έχει εξαγοράσει το πρώην ναυπηγείο της Motomarine και παράγει τα σκάφη Onda.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Τουρισμός: Με διψήφια ποσοστά ανόδου ξεκινά η σεζόν στην πιο δυνατή περιφέρεια της χώρας

ΙΝΣΕΤΕ: Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία το 2023

Το αποτύπωμα της ακρίβειας στον τουρισμό και οι νέοι αστερίσκοι

gazzetta
gazzetta reader insider insider