Novo Nordisk: Deal 11 δισ. για αύξηση της παραγωγή φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Novo Nordisk: Deal 11 δισ. για αύξηση της παραγωγή φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας
Στην απόκτηση τριών εγκαταστάσεων παραγωγής έναντι 11 δισ. δολαρίων θα προχωρήσει η Novo Nordisk, στοχεύοντας στην διεύρυνση της παραγωγής των αντιδιαβιτικών φαρμάκων Ozempic και Wegovy που σχετίζονται με την απώλεια βάρους και των οποίων η μεγάλη ζήτηση έχει εκτοξεύσει την αξία της φαρμακευτικής εταιρείας πάνω από τα 500 δισ. δολάρια αυτό το μήνα. 

Στην απόκτηση τριών εγκαταστάσεων παραγωγής έναντι 11 δισ. δολαρίων θα προχωρήσει η Novo Nordisk, στοχεύοντας στην αύξηση παραγωγής των αντιδιαβιτικών φαρμάκων Ozempic και Wegovy που σχετίζονται με την απώλεια βάρους και των οποίων η μεγάλη ζήτηση έχει εκτοξεύσει την αξία της φαρμακευτικής εταιρείας πάνω από τα 500 δισ. δολάρια αυτό το μήνα.

H Novo Holdings, o κύριος μέτοχος της Novo Nordisk, ανακοίνωσε πως θα αποκτήσει την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Catalent, έναντι 16,5 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων των χρεών, και στη συνέχεια θα πουλήσει τα τρία εργοστάσιά της, που βρίσκονται σε Ιντιάνα, Βέλγιο και Ιταλία, στην Novo Nordisk, τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή εταιρεία σύμφωνα με την χρηματιστηριακή της αξία.

Οι μετοχές της Catalent σημείωσαν άνοδο περίπου 10% κατά την προσυνεδριακή διαπραγμάτευση. Οι μετοχές της Novo σημειώνουν άνοδο έως και 2,6%.

Η Novo Nordisk δέχεται πιέσεις για να αυξήσει την προμήθεια του Wegovy, καθώς αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από την πρόσφατα εγκεκριμένη ένεση Zepbound της Eli Lilly & Co, η οποία προβλέπεται να γίνει το φάρμακο με τις περισσότερες πωλήσεις στην ιστορία. Η Novo αναμένεται πως θα αυξήσει σταδιακά την παραγωγική ικανότητα από το 2026 και μετά, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

«Θα μας επιτρέψει να εξυπηρετήσουμε σημαντικά περισσότερους ανθρώπους που ζουν με διαβήτη και παχυσαρκία στο μέλλον», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Novo Lars Fruergaard Jorgensen.

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Novo αρμακοβιομηχανία παρουσίασε σχέδια για επενδύσεις σε νέες εγκαταστάσεις παραγωγής στη Δανία και τη Γαλλία. Την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι υπερδιπλασίασε τον αριθμό των δόσεων εκκίνησης του Wegovy που αποστέλλει στις ΗΠΑ, επιτρέποντας σε περισσότερους ανθρώπους να λάβουν τη θεραπεία.

Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας ξεπέρασε τα 500 δισ. δολάρια την περασμένη εβδομάδα, καθώς ανακοίνωσε αύξηση στις πωλήσεις κατά 31% σε κορώνες Δανίας και 36% σε σταθερές συναλλαγματικές ισοτιμίες στα 232,3 δισ. κορώνες ή 33,71 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

McDonald's: Έχασε τις εκτιμήσεις για τα έσοδα τριμήνου στη «σκιά» των εξελίξεων στη Μέση Ανατολή

Yandex: Με συμφωνία πώλησης 5,2 δισ. ευρώ αποχωρεί από την Ρωσία

Delivery Hero: «Έπιασε» τους ετήσιους στόχους πωλήσεων το 2023 - Αναμένει αύξηση της κερδοφορίας το 2024

gazzetta
gazzetta reader insider insider