Δεν ανανέωσε με τη Nike o Τάιγκερ Γουντς - Τίτλοι τέλους στη συνεργασία μετά από 27 χρόνια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν ανανέωσε με τη Nike o Τάιγκερ Γουντς - Τίτλοι τέλους στη συνεργασία μετά από 27 χρόνια
Μετά από 27 χρόνια ο Γουντς γυρίζει σελίδα

Έπειτα από 27 χρόνια συνεργασίας ο σούπερ σταρ του γκολφ ανακοίνωσε την απόφαση του να μην ανανεώσει με την Nike. Την ανακοίνωση την έκανε ο ίδιος στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην twitter).

«Το πάθος και το όραμα του Φιλ Νάιτ έφεραν κοντά αυτή τη συνεργασία της Nike και της Nike Golf και θέλω να τον ευχαριστήσω προσωπικά, μαζί με τους υπαλλήλους της Nike και τους απίστευτους αθλητές με τους οποίους είχα τη χαρά να συνεργαστώ στην πορεία», έγραψε ο Γουντς στην ανάρτησή του.

Η Nike αποχαιρέτισε τον Γουντς μέσω Instagram

Η ανακοίνωση έγινε μετά από μήνες εικασιών ότι οι δύο πλευρές θα διακόψουν τη συνεργασία τους. Η Nike επιβεβαίωσε την είδηση στο Instagram με μια φωτογραφία του Γουντς με το εμβληματικό κόκκινο πόλο του, λέγοντας: «Ήταν μια φοβερή πορεία». Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε: «Ο Γούντς δεν είναι ο μόνος άνθρωπος που θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο: Για πάνω από 27 χρόνια, είχαμε την τιμή να συνεργαζόμαστε με τον Ταιγκερ Γουντς , έναν από τους μεγαλύτερους αθλητές που έχει δει ποτέ ο κόσμος. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας, γίναμε μάρτυρες μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο, πώς ο Τάιγκερ όχι μόνο επαναπροσδιόρισε το άθλημα του γκολφ, αλλά έσπασε τα εμπόδια για όλο τον αθλητισμό. Τον είδαμε να σημειώνει ρεκόρ, να αμφισβητεί τη συμβατική σκέψη και να εμπνέει γενιές ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Είμαστε ευγνώμονες που ήμασταν μέρος αυτού. Του ευχόμαστε τα καλύτερα στο μέλλον».

Η επόμενη ημέρα για τον Γουντς

Δεν υπάρχει ακόμη καμία πληροφορία για τα σχέδια του Γουντς για μελλοντική συμφωνία, αλλά ο ίδιος δήλωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Σίγουρα θα υπάρξει ένα νέο κεφάλαιο». Κάποιες πρόσφατες εικασίες σχετικά με το επόμενο κεφάλαιο του Γουντς έδειξαν την εταιρεία On Running, την ελβετική μάρκα στην οποία εντάχθηκε ο μεγάλος τενίστας Ροτζερ Φέντερερ το 2019 μετά την αποχώρησή του από τη Nike. Την είδηση αυτή σχολίασε σε συνέδριο στο Ορλάντο, ο Μαρκ Μόρερ, συνδιευθύνων σύμβουλος της On Running, λέγοντας «ακούσαμε κι εμείς τις φήμες, οπότε είναι πάντα ενδιαφέρον τι κυκλοφορεί εκεί έξω. Ελπίζουμε ότι ο Τάιγκερ θα βρει έναν σπουδαίο νέο συνεργάτη και δεν θα είμαστε εμείς».

Εδω και καιρό η Nike σκεφτόταν να περιορίσει τα προιόντα που σχετίζονται με το γκολφ

Οι αναλυτές δεν περιμένουν μεγάλο αντίκτυπο από την είδηση, καθώς οι φήμες κυκλοφορούν εδώ και μήνες για την αποχώρηση του Γουντς, μιας και η Nike εξακολουθεί και συνεργαζέται με πολύ μεγάλα ονόματα του αθλητισμού. Την ίδια στιγμή η Nike έχει αποφασίσει εδώ και καιρό αθόρυβα, να παγώσει κωδικούς προιόντων γκολφ, καθώς δεν απέφεραν τα προσδοκόμενα στην εταιρεία. Το 2016, μάλιστα είχε ανακοινώσει ότι θα σταματήσει να κατασκευάζει συνολικά εξοπλισμό γκολφ. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι το συμβόλαιο Γουντς ήταν ευκαταφρόνητο. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που τηρήθηκε η συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, η αξία της φέρεται να έχει κυμανθεί μεταξύ 500 και 660 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο 15 φορές μεγάλος πρωταθλητής είναι ένας από τους μόλις επτά αθλητές με καθαρή αξία πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Άλλοι αθλητές που κινούνται στα ίδια επίπεδα Μαικλ Τζόρνταν, τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Λαιονελ Μέσι.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

ΑΙ, κβαντικοί υπολογιστές, Metaverse: Τα τεχνολογικά στοιχήματα που βάζει το 2024

Δημοσκόπηση Alco: Στο 18,1% το προβάδισμα της ΝΔ - «Μάχη» ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ για τη 2η θέση

Μαρινάκης: Βαθιές οι ρίζες πολακισμού στο ΣΥΡΙΖΑ - Κασσελάκης: Δεν θα αφήνω αναπάντητη την προπαγάδα

gazzetta
gazzetta reader insider insider