Famar: Δύο νέες συνεργασίες με τις Biocon Biologics και Karabinis Medical στον τομέα της διανομής

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Famar: Δύο νέες συνεργασίες με τις Biocon Biologics και Karabinis Medical στον τομέα της διανομής
Η FAMAR, κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ανάπτυξης και παραγωγής φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων (CDMO), ανακοινώνει δυο νέες σημαντικές συνεργασίες.

Η FAMAR, κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών ανάπτυξης και παραγωγής φαρμακευτικών και καλλυντικών προϊόντων (CDMO), ανακοινώνει δυο νέες σημαντικές συνεργασίες. Πρόκειται για την εταιρεία, ινδικής προέλευσης, Biocon Biologics, και την ελληνική εταιρεία Karabinis Medical, δυο εταιρείες με δυναμική παρουσία στον κλάδο της υγείας.

Η Biocon Biologics, είναι μια κορυφαία εταιρεία βιοϊσοδύναμων, που δραστηριοποιείται στη διαβητοπάθεια, την ογκολογία, την ανοσολογία, την οφθαλμολογία και την υγεία των οστών. Η εταιρεία, ανακοίνωσε πρόσφατα την επιτυχημένη ολοκλήρωση της συγχώνευσης της δραστηριότητας της σε βιοϊσοδύναμα φάρμακα, με την Viatris, σε 31 ευρωπαϊκές χώρες.

Η Karabinis Medical δραστηριοποιείται στον χώρο της υγείας από το 1967 και αποτελεί μια σημαντική παραγωγική, εισαγωγική και εξαγωγική εταιρεία ιατρικών αναλώσιμων προϊόντων, διαγνωστικών ιατρικών συσκευών και συμπληρωμάτων διατροφής.

Τόσο η Biocon Biologics, όσο και η Karabinis Medical εμπιστεύονται στη FAMAR την αποκλειστική διαχείριση του χαρτοφυλακίου τους. Συγκεκριμένα, η FAMAR αναλαμβάνει με το Κέντρο Διανομής της στη Θήβα να λειτουργήσει ως αποκλειστικός πάροχος στον τομέα της ετικετοποίησης και αποθήκευσης των προϊόντων, καθώς και στον τομέα της παραγγελιοληψίας και της διανομής των προϊόντων των δύο εταιρειών σε όλη την Ελλάδα.

Το κέντρο διανομής της FAMAR στη Θήβα αποτελεί το μεγαλύτερο κέντρο διανομής αμιγώς φαρμακευτικών προϊόντων, καλύπτοντας άνω του 60% της ελληνικής αγοράς, μέσω του οποίου διανέμονται 5.000 και πλέον κωδικοί φαρμάκου, σε περισσότερα από 2.500 σημεία ανά την Ελλάδα. Με 75 χρόνια εμπειρίας και υψηλή τεχνολογική εξειδίκευση, η FAMAR παρέχει ευέλικτες και καινοτόμες λύσεις, από την ανάπτυξη έως την παραγωγή και τη διανομή, με γνώμονα την πλήρη κάλυψη των αναγκών των πελατών της διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τα ύψιστα πρότυπα ποιότητας και συμμόρφωσης που απαιτούνται για την άρτια και ασφαλή αποθήκευση και μεταφορά των προϊόντων στον φαρμακευτικό τομέα.

Ο Απόστολος Σαγιάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της FAMAR A.B.E. δήλωσε σχετικά: «Η επιλογή της Biocon Biologics και της Karabinis Medical να αναθέσουν στη FAMAR τη διανομή των προϊόντων τους στην ελληνική αγορά, αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση της εμπειρίας, της τεχνογνωσίας και της αξιοπιστίας μας. Επιβεβαιώνει, δε, τη στόχευσή μας να αποτελούμε σταθερά έναν αξιόπιστο και δυναμικό συνεργάτη που μέσα από τις υπηρεσίες μας επιτυγχάνουμε τον κοινό στόχο που έχουμε με τους πελάτες μας να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ζωής των ασθενών διασφαλίζοντας τη διαθεσιμότητα των φαρμάκων».

Ο Γιάννης Καντέλης, Country Manager στην Ελλάδα της Biocon Biologics, ανέφερε: «Στη Biocon Biologics, είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που ξεκινάμε αυτή τη σημαντική συνεργασία με τη FAMAR. Η αποτελεσματική διανομή των βιοϊσοδύναμών μας μέσω της Ελλάδας είναι ζωτικής σημασίας για να δοθεί πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας φάρμακα, στον κατάλληλο χρόνο, σε όλους τους ασθενείς.»

Ο Απόστολος Καραμπίνης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΚΑΡΑΜΠΙΝΗΣ MEDICAL, τόνισε: «Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με το καταξιωμένο κέντρο Logistics της FAMAR S.A., το οποίο διαθέτει πολύχρονη εμπειρία στον τομέα της διανομής και αποθήκευσης φαρμακευτικών προϊόντων υπό αυστηρά διεθνή πρότυπα. Στόχος της Karabinis Medical S.A. είναι μέσα από όλες τις συνεργασίες της να πετυχαίνει τη βέλτιστη εξυπηρέτηση, παροχή προϊόντων και υπηρεσιών υγείας στο σύνολο του οικοσυστήματος υγείας, αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider