Mega deal στην υγεία: Η AbbVie εξαγοράζει την Cerevel Therapeutics για 8,7 δισ. δολάρια

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Mega deal στην υγεία: Η AbbVie εξαγοράζει την Cerevel Therapeutics για 8,7 δισ. δολάρια
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Η μετοχή της Cerevel σημείωσε άλμα 14% στις συναλλαγές μετά το καμπανάκι της Wall Street, ενώ εκείνη της AbbVie υποχώρησε 1,3%.

Η AbbVie ανακοίνωσε αργά την Τετάρτη ότι συμφώνησε να εξαγοράσει την Cerevel Therapeutics για 8,7 δισεκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με την AbbVιε, το deal γίνεται καθώς η καινοτομία της Cerevel στην νευροεπιστήμη και τα θετικά βήματα που έχει κάνει με την παραγωγή νέων φαρμάκων μπορεί να μεταμορφώσει τα πρότυπα υγειονομικής περίθαλψης σε ψυχιατρικές και νευρολογικές ασθένειες.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η AbbVie θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της Cerevel έναντι 45 δολαρίων ανά μετοχή σε μετρητά.

Τα διοικητικά συμβούλια και των δύο εταιρειών ενέκριναν τη συναλλαγή, η οποία αναμένεται να κλείσει στα μέσα του 2024.

Η μετοχή της Cerevel σημείωσε άλμα 14% στις συναλλαγές μετά το καμπανάκι της Wall Street, ενώ εκείνη της AbbVie υποχώρησε 1,3%.

Η Cerevel διαθέτει πολλαπλά φάρμακα σε κλινικό και προκλινικό στάδιο για ασθένειες όπως η σχιζοφρένεια και η νόσος του Πάρκινσον, καθώς και για διαταραχές της διάθεσης.

«Το υπάρχον χαρτοφυλάκιό μας στις νευροεπιστήμες και η συνεργασία μας με την Cerevel σηματοδοτούν μια σημαντική ευκαιρία ανάπτυξης για την επόμενη δεκαετία», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της AbbVie, Ρίτσαρντ Α. Γκονζάλες.

Οι εταιρείες τόνισαν μερικά από τα φάρμακα της Cerevel βρίσκονται σε κλινικές δοκιμές τελικού σταδίου, συμπεριλαμβανομένης της emraclidine (εμρακλιδίνης), την οποία ονόμασαν πιθανώς το καλύτερο νέας γενιάς αντιψυχωσικό φάρμακο που μπορεί να είναι αποτελεσματικό στη θεραπεία της σχιζοφρένειας και της ψύχωσης που σχετίζεται με το Αλτσχάιμερ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Χριστόπουλος: Κοντά στο 1% του ΑΕΠ η οπτικοακουστική βιομηχανία - Μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης για το video gaming

Δημογραφικό: Baby bonus από δήμους της χώρας - Μόλις 65.594 γεννήσεις στην Ελλάδα το 2025

Metlen: Εγκαινιάστηκε στον Βόλο η νέα μονάδα της M Technologies - Τι ζήτησε ο Μυτιληναίος από τον Δένδια

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider