ΑΒ Βασιλόπουλος: Δυναμικό comeback με Μαρούσι και Ελληνικό - Αρχές 2024 το κατάστημα στο Άγιο Όρος

Μαρίνα Φούντα
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΑΒ Βασιλόπουλος: Δυναμικό comeback με Μαρούσι και Ελληνικό - Αρχές 2024 το κατάστημα στο Άγιο Όρος
Στα 12 εκατ. ευρώ η επένδυση στο κατάστημα στο Μαρούσι και στα 1,5 εκατ. ευρώ η δαπάνη για την ανακαίνιση στο Ελληνικό. Όλα τα νέα concepts. 

Ανοίγει σήμερα για πρώτη φορά τις πύλες του στο κοινό το νέο κατάστημα – ναυαρχίδα της ΑΒ Βασιλόπουλος στο Μαρούσι, επί των οδών Κηφισίας και Ρωμανού Μελωδού, κοντά στον κόμβο Αμαρουσίου στο Ίδρυμα Μιμηκοπούλου.

Όπως αποκάλυψε στους δημοσιογράφους χθες το βράδυ ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒ Βασιλόπουλος, Νίκος Λαβίδας, η επένδυση για το νέο υπερσύγχρονο κατάστημα που φιλοξενεί πολλά νέα concepts και αναπτύσσει πληθώρα καινοτομιών, άγγιξε τα 12 εκατ. ευρώ, έναντι αρχικού προϋπολογισμού της τάξης των 7 εκατ. ευρώ.

Οι καινοτομίες του καταστήματος

Πρόκειται για ένα σύγχρονο κατάστημα 2.800 τ.μ. που αναπτύσσεται σε ένα ενιαίο επίπεδο με πάρα πολλά τμήματα, φιλοξενώντας περί τους 20.000 κωδικούς. «Εδώ έχουμε αναπτύξει το σύνολο σχεδόν του κωδικολογίου μας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Λαβίδας, με τους αριθμούς να μιλούν από μόνοι τους. Περί τους 1.000 κωδικούς φιλοξενεί η κάβα, ενώ οι βιολογικοί κωδικοί στο τμήμα Αρμονία αγγίζουν τους 1.700. Αρκετές είναι και οι καινοτομίες του καταστήματος, όπως για παράδειγμα το σύστημα υδροπονίας στα φρέσκα λαχανικά.

Αναλυτικότερα, στο νέο κατάστημα φιλοξενούνται sushi bar, λαϊκή (οπωροπωλείο), τμήματα τυριών και αλλαντικών, κρεοπωλείο, ψαράδικο, φούρνος και Grab n’ Go, το βιολογικό τμήμα (αρμονία), κελάρι, ενώ υπάρχουν και έτοιμα γεύματα με την υπογραφή του Άκη Πετρετζίκη.

Το κατάστημα διαθέτει ψηφιακές εφαρμογές για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επισκέπτη, όπως έξι αυτόματα ταμεία, οθόνες ψηφιακής σηματοδότησης που προβάλλουν προσφορές και χρήσιμες πληροφορίες για τα προϊόντα, τα νέα και τις υπηρεσίες της ΑΒ, κιόσκια για σειρά προτεραιότητας στα τμήματα service για την εξοικονόμηση χρόνου, κιόσκια με πληροφορίες και συνταγές για τα προϊόντα συγκεκριμένων τμημάτων και υπηρεσίες Delivery ΑΒ collect για την άμεση παραλαβή προϊόντων χωρίς αναμονή.

Διατίθεται επίσης ένα εξωτερικό και ένα υπόγειο parking 220 θέσεων συνολικά, ενώ υπάρχουν θέσεις φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Συμπεριλαμβανομένου του νέου καταστήματος στο Μαρούσι, η αλυσίδα της οργανωμένης λιανικής διαθέτει σήμερα 311 εταιρικά καταστήματα και 250 τα οποία ανήκουν στο δίκτυο δικαιόχρησης (franchising).

Στο κατάστημα απασχολούνται συνολικά 92 εργαζόμενοι.

Ανακαινίζεται το Ελληνικό – Στα 1,5 εκατ. η επένδυση

Η κινητικότητα όμως για την ΑΒ Βασιλόπουλος δεν σταματάει εδώ. Σύμφωνα με τον κ. Λαβίδα, σε φάση ανακαίνισης βρίσκεται τη δεδομένη στιγμή το κατάστημα της αλυσίδας στο Ελληνικό. Πρόκειται για μια δαπάνη της τάξης των 1, 5 εκατ. ευρώ, ενώ η ανακαίνιση αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν την εκπνοή του χρόνου.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι το κατάστημα του Ελληνικού είναι το μεγαλύτερο της αλυσίδας. Έχει έκταση 5.000 τμ, ενώ φιλοξενεί στα ράφια του περί τους 25.000 κωδικούς.

Αρχές 2024 θα ανοίξει το κατάστημα στο Άγιο Όρος

Ταυτόχρονα, προχωρούν και οι εργασίες κατασκευής για το νέο κατάστημα της αλυσίδας στο Άγιο Όρος, το οποίο αναμένεται να ανοίξει τις πύλες του τον Ιανουάριο του 2024.

Όπως έχει ανακοινωθεί από τις αρχές του φθινοπώρου, το κατάστημα θα βρίσκεται στις Καρυές του Αγίου Όρους, ενώ μεγάλο μέρος των προϊόντων και των κωδικών που θα φιλοξενήσει στα ράφια του θα στηριχθεί σε τοπικά προϊόντα, με στόχο την ανάδειξη του ιδιαίτερου διατροφικού πλούτου της περιοχής.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι στις αρχές Νοεμβρίου έγινε γνωστό ότι η Ελένη Προβίδη εξελέγη πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΒ Βασιλόπουλος.

Για το 2022 ο κύκλος εργασιών της αλυσίδας ανήλθε σε 1,98 δισ. ευρώ, ενώ για το διάστημα 2023-2025 δρομολογεί επενδυτικό πλάνο συνολικού ύψους 181 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Προχωρά το κοινό project των ΤΕΜΕΣ, Intracom, Προκοπίου στην Ακτή Β’ Βούλας

Orilina Properties: Μπαίνει στο ΧΑ για να χρηματοδοτήσει τα projects στο Ελληνικό

gazzetta
gazzetta reader insider insider