Bloomberg: «Ghostbusters» και «Spider-Man» τα τελευταία θύματα της απεργίας του Χόλιγουντ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Bloomberg: «Ghostbusters» και «Spider-Man» τα τελευταία θύματα της απεργίας του Χόλιγουντ
H Sony Pictures είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα κινηματογραφικού στούντιο που ανατρέπει το πρόγραμμα κυκλοφορίας του, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των σεναριογράφων και των ηθοποιών.

H Sony Pictures είναι το πιο πρόσφατο παράδειγμα κινηματογραφικού στούντιο που ανατρέπει το πρόγραμμα κυκλοφορίας του, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των σεναριογράφων και των ηθοποιών του Χόλιγουντ.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ένα άτιτλο σίκουελ των Ghostbusters που είχε προγραμματιστεί προηγουμένως για τον ερχόμενο Δεκέμβριο αναβλήθηκε για τον Μάρτιο του επόμενου έτους. Το Kraven the Hunter, που βασίζεται στον ομώνυμο χαρακτήρα της Marvel Comics και είχε προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο, μεταφέρεται τώρα στις 30 Αυγούστου 2024.

Η ημερομηνία κυκλοφορίας του Spider-Man: Beyond the Spider-Verse μεταφέρθηκε και αυτή. Η τελευταία σειρά ταινιών κινουμένων σχεδίων της Sony, βασισμένη στον υπέρ ήρωα χαρακτήρα είχε προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2024, όμως με βάση τις εξελίξεις στη βιομηχανία του θεάματος η πρεμιέρα της μετακυλίεται στο μάλλον. «Το στούντιο εξετάζει πολλές ημερομηνίες ανάλογα με το πόσο διαρκεί η απεργία», ανέφερε η Sony Pictures.

Οι κανόνες απεργίας εμποδίζουν τους ηθοποιούς που εκπροσωπούνται από το σωματείο SAG-Aftra να συμμετέχουν σε πρεμιέρες στο κόκκινο χαλί, συνεντεύξεις τύπου και φεστιβάλ ταινιών για την προώθηση των έργων τους. Αυτό ανατρέπει τις στρατηγικές μάρκετινγκ και μπορεί να μειώσει την απόδοση των ταινιών που κυκλοφόρησαν κατά τη διάρκεια της απεργίας.

Οι καθυστερήσεις είναι ιδιαίτερα ανεπιθύμητα νέα για τις αλυσίδες θεάτρων, συμπεριλαμβανομένων των AMC Entertainment Holdings και Cineworld Group, που αναζητούν απελπισμένα περισσότερες ταινίες για να επιταχύνουν την ανάκαμψή τους από τα lockdown που προκάλεσε η πανδημία.

Και από την πλευρά της, Η Walt Disney ανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι θα καθυστερήσει το Poor Things, μια ταινία με πρωταγωνίστρια την Emma Stone, μέχρι τον Δεκέμβριο. Το Bloomberg News ανέφερε νωρίτερα ότι η εταιρεία επανεξετάζει τη στρατηγική κυκλοφορίας για αρκετές παραγωγές της.

Σεναριογράφοι και ηθοποιοί αναζητούν καλύτερες αμοιβές από τα στούντιο καθώς και προστασία από την τεχνητή νοημοσύνη που αναλαμβάνει τη δουλειά τους. Απεργούν από τον Μάιο και τον Ιούλιο αντίστοιχα, γεγονός που οδήγησε πολλές παραγωγές του Χόλιγουντ σε αδιέξοδο.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider