Τα κέρδη της Swedbank ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, με «καύσιμο» από τα υψηλότερα επιτόκια

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τα κέρδη της Swedbank ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, με «καύσιμο» από τα υψηλότερα επιτόκια
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ερευνούν την τράπεζα σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει για την πρόληψη του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.

Πάνω από τις εκτιμήσεις κινήθηκαν τα καθαρά κέρδη της Swedbank για τη χρήση του β' οικονομικού τριμήνου, καθώς η σουδική τράπεζα ωφελήθηκε από το περιβάλλον των υψηλότερων επιτοκίων στα αποτελέσματα της.

Τα κέρδη της Swedbank έφτασαν τα 9,12 δισ. κορόνες Σουηδίας (889,6 εκατ. δολάρια) έναντι 4,51 δισ. κορονών το β' τρίμηνο του 2022. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε έρευνα του FactSet ανέμεναν κέρδη στα 8,06 δισ. κορόνες.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους έφτασαν τα 12,77 δισ. κορόνες, αυξημένα κατά 80% σε ετήσιο επίπεδο και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να διαμορφωθούν στα 12,18 δισ. κορόνες.

Τα περιθώρια δανεισμού από ενυπόθηκα δάνεια μειώθηκαν ελαφρώς.

Ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 έφτασε στο 18,6% από 18,3% στο β' τρίμηνο του 2022.

«Θα επιτύχουμε βιώσιμη απόδοση ιδίων κεφαλαίων 15% από το 2025 και στο μέλλον μέσω υψηλότερης διαθεσιμότητας και αποδοτικότητας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, Γιενς Χένρικσον.

Ακόμα, Swedbank δήλωσε ότι οι αρχές των ΗΠΑ συνεχίζουν να ερευνούν την τράπεζα σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνει για την πρόληψη του ξεπλύματος χρήματος και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και ότι οι διάφορες έρευνες βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider