Ράλι για τη μετοχή της Uber - Αύξηση εσόδων 29% στο α' τρίμηνο

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ράλι για τη μετοχή της Uber - Αύξηση εσόδων 29% στο α' τρίμηνο
Με την αμερικανική εταιρεία ride-hailing να σημειώνει αύξηση της ζήτησης για τις υπηρεσίες μεταφορών και παραδόσεων φαγητού.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών κινήθηκαν τα έσοδα της Uber για το α' τρίμηνο του 2022, με την αμερικανική εταιρεία ride-hailing να σημειώνει αύξηση της ζήτησης για τις υπηρεσίες μεταφορών και παραδόσεων φαγητού.

Τα συνολικά έσοδα της Uber διαμορφώθηκαν σε 8,82 δισ. δολάρια, αυξημένα κατά 29% σε σχέση με το α' τρίμηνο του 2022 και ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Refinitiv ανέμεναν έσοδα 8,72 δισ. δολάρια.

Οι ζημίες της εταιρείας έφτασαν τα 157 εκατ. δολάρια ή 8 σεντ ανά μετοχή έναντι ζημιών 5,9 δισ. δολαρίων στο α' τρίμηνο του 2022 ή 3,03 δολαρίων ανά μετοχή. Οι αναλυτές ανέμεναν ζημίες 9 σεντ ανά μετοχή για το α' τρίμηνο του 2023.

Για το β' τρίμηνο του 2023, η διοίκηση της Uber αναμένει πως θα παρουσιάσει κέρδη EBITDA μεταξύ των 800 και των 850 εκατ. δολαρίων, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για 749 εκατ. δολάρια.

Ακόμα, προβλέπει ακαθάριστα έσοδα μεταξύ των 33 και των 34 δισ. δολαρίων, έναντι εκτίμησης για 33 δισ. δολάρια.

Μετά από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, η μετοχή της Uber σημειώνει κέρδη κοντά στο 10% πριν από το άνοιγμα της συνεδρίασης στην Wall Street.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Marriott: Αυξάνει την πρόβλεψη για κέρδη το 2023 λόγω της ισχυρής ταξιδιωτικής ζήτησης

BP: Υποχώρησαν οι τιμές ενέργειας και μαζί τους τα κέρδη α' τριμήνου

gazzetta
gazzetta reader insider insider