Πράσινο φως από την Κομισιόν στην εξαγορά της Photomath από την Google

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πράσινο φως από την Κομισιόν στην εξαγορά της Photomath από την Google
Βάσει της έρευνας της αγοράς που διεξήγαγε, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η πράξη δεν θα μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις αγορές.

Η Κομισιόν ενέκρινε άνευ όρων, βάσει του κανονισμού συγκεντρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την προτεινόμενη εξαγορά της Photomath, Inc. («Photomath») από την Google LLC («Google»).

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Επιτροπής, η Google είναι εταιρεία τεχνολογίας που δραστηριοποιείται σε ευρύ φάσμα προϊόντων, όπως η διαδικτυακή αναζήτηση, τα καταστήματα εφαρμογών και διάφορα διαδικτυακά εργαλεία υποστήριξης μελέτης και σπουδών. Η Photomath είναι ιδιοκτήτρια μιας διαδικτυακής εφαρμογής μελέτης και σπουδών, η οποία επιλύει μαθηματικά προβλήματα σκανάροντάς τα μέσω της κάμερας έξυπνων κινητών.

Βάσει της έρευνας της αγοράς που διεξήγαγε, η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η πράξη δεν θα μειώσει σημαντικά τον ανταγωνισμό στις αγορές για: i) διαδικτυακά εργαλεία μελέτης και σπουδών που περιλαμβάνουν τα μαθηματικά ως προσφερόμενο μάθημα και ii) υπηρεσίες γενικής αναζήτησης.

Κατά συνέπεια, η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η προτεινόμενη πράξη δεν θα επιφέρει προβλήματα ανταγωνισμού στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο και ενέκρινε την υπόθεση άνευ όρων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Intrakat: Πράσινο φως από το Δ.Σ. στο deal για την ΑΚΤΩΡ

UBS: «Σημαντικό ρίσκο» από την εξαγορά της Credit Suisse - Προέχει η σταθεροποίηση

gazzetta
gazzetta reader insider insider